Въвеждат система на делегирани бюджети в детските градини и Център

...
</TD
>Въвеждат система на делегирани бюджети в детските градини и Център
Коментари Харесай

Въвеждат система на делегирани бюджети в детските градини и Център за личностнo и творческо развитие на децата на Благоевград

Въвеждат система на делегирани бюджети в детските градини и Център за личностнo и креативно развиване на децата на Благоевград в Община Благоевград, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Решението бе взето от общинските съветници по време на днешното изключително съвещание на Общински съвет Благоевград по предложение на кмета.

Емилия Георгиева, шеф на ДГ № 11 " Здравец “ сподели, че би било добре да се опитва тази система на делегираните бюджети. " Мисля, че е дребна спънка това, че не сме на независими бюджети. Трябва да имаме този късмет, да пробваме тази опция. В контакт сме с сътрудници в страната, които са доста удовлетворени от системата на делегираните бюджети “, сподели тя.

Кметът на Община Благоевград от своя страна даде обещание, че на всички шефове ще бъде оказана оптималната помощ, в това число и административна, с цел да могат оптимално бързо да стартират работа по новата система.

Директорът на Седмо СУ " Кузман Шапкарев " - Благоевград Лилия Стоянова сподели пред локалните парламентаристи, че въвеждането на система за делегиран бюджет в детските градини е най-хубавото нещо, което може да се случи за шефовете и цялата община. По думите й децентрализацията на средствата е събитие, което те кара да поемеш отговорност, само че и да създаваш повече богатства за институцията, която управляваш.

Въпреки дебатите и оборудванията на част от общинските съветници, които желаеха отсрочване на точката и разглеждането й в Комисията по обучение и просвета, поради терзания, че ще има проблем с въвеждането на сходна система, при крайното гласоподаване локалните парламентаристи реализираха единодушие по главното предложение от кмета.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР