Във втората част на интервюто на Plovdiv24.bg със коментираме отношенията

...
</TD
>Във втората част на интервюто на Plovdiv24.bg със коментираме отношенията
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Нямаше как да си подам оставката като кмет. Представяте ли си какво щеше да се случи?

Във втората част на изявлението на Plovdiv24.bg със разясняваме връзките му с водача на ГЕРБ.

Заради плана за пробив при Водната палата Борисов предложения Димитров да си подаде оставката като кмет. Вместо това, Димитров напусна партията.

" Няма по какъв начин да си подам оставка като кмет. Представяте ли си какво щеше да се случи тогава в града без кмет? Нови избори надали щеше да има. Щеше да има назначен кмет, който не знам какво щеше да свърши. Няма по какъв начин да предам града “ – споделя той.

Напуснал пловдивската организация и изпратил билета си в София. С запазили другарските си връзки и се чували по телефона. Още първия път, когато говорили, Димитров го попитал за какво е постъпил по този начин, а Борисов дал отговор: " Карай в този момент, стига “. Ама не е по този начин, не е по този начин. После на други места е казвал, че са го подвели. Е, това към този момент е история. Запазил съм си положителни връзки. В края на краищата, партията е негова – постоянно съм го казвал, той си взема решение какво да прави с нея. До тук спирам с мненията “ – декларира някогашният кмет.

В предизборната си акция Димитров направи 43 обещания към пловдивчани. Числото не е инцидентно определено - претендентите за локална власт от ГЕРБ участваха в изборите през 2019 година под този номер. " 43 казуса на града, които би трябвало да се решат. Няма човек на планетата, който с този бюджет да пристигна и да оправи тези 43 казуса на града, които във времето са неглижирани “ – разкрива той.

Смята, че половин милиард лв. е дребен бюджет за град Пловдив. " В реалност, финансовата стратегия на града е 24-30 милиона. Много натежаха стадионите – вместо да си довършим детските градини по-бързо, ние довършваме стадионите “ – споделя Димитров и регистрира, че са направени 8 детски градини, вместо обещаните 12. Припомня, че страната е задържала 20 милиона, с които е трябвало да се разплати строителството по разнообразни планове.

" Това Борисов в никакъв случай не го е правил. Винаги е давал пари поравно на всички. Никога не се е управлявал дали е от ГЕРБ кмета или от някой различен. Накрая, когато имахме планове, за които раздаваха пари, отидох и му желаех за Пловдив, а той сподели: Нека първо да оправим дребните общини, тогава за Пловдив “ – споделя кметът.

Изказва запаси към прекъсването на публичната поръчка за довършването на стадион " Локомотив “ и счита, че сумата може да бъде и по-голяма от досегашната, според какво ще включва.

" При всички случаи тези пари са на пловдивчани, те се дължат на Пловдив. Това е работа на страната, не е работа на локалната власт. Когато започнаха тези игрища, господин Борисов даде обещание: " Почвайте ги, като дойдем на власт, ще върнем парите. “. За страдание не се получи в моя мандат. Дано в този момент се получи. Това са пари на пловдивчани. Ние имаме потребност от детски градини, от ясли, от инфраструктура.... Стадионът е хубаво нещо, само че страната не може да си разреши да построи стадион на тоя стадий, а ние в Пловдив – два стадиона вършим “ – разсъждава той и споделя, че всичко, което в този момент се претърпява с реконструкцията на стадиона на ЦСКА в София, той го е претърпял самичък.

" Г-н Борисов ми даде парите. Аз бях самичък, със строителя. Успяхме, направихме го, само че с огромно пречене. Специално за стадион " Ботев “ доста хора не желаеха да се случи. Имаше пет индивида от фракциите, които желаеха да бъдат подизпълнители на обекта. Филипов (б.а. – притежател на компанията, която строи стадиона) не им е дал и те проведоха пучовете пред общината. Това е истината “ – разкрива той.

Казва, че спи умерено и съвестта му е чиста. Забавлява се като слуша какво се приказва в този момент в Общинския съвет. Не се тормози, че общински съветници желаят да бъде направена инспекция на ръководството му. Служители на АДФИ и Сметна палата три години са били в община Пловдив. " Няма неприятно, дано има инспекции. Аз съм " за “. Няма от какво да се тормозя “ – споделя Димитров.

Смята, че е редно общинските съветници да поработят за града. Дава за образец неприемането на отпуснатите 13 милиона за създаване на ново учебно заведение в Пловдив. Тогава след негативното гласоподаване някои съветници отвън заседателната зала се радвали. Не дали своят вот и за съфинансиране на плана за енергийна успеваемост на някогашния Партиен дом, който в този момент е утвърден в Плана за възобновяване и резистентност.

" Дават ни пари да построим учебно заведение. Има ли значение по какъв начин се споделя това учебно заведение? Нали там ще учат нашите деца? Сега отново същите съветници са вътре. Аз не знам какви хора са.... Още при започване на кариерата си съм споделил, че в никакъв случай няма да бъда общински консултант. Дано новият кмет да има шанс да ги стимулира да работят за Пловдив. Дадоха му и политическата власт, което е доста значимо. Ако на мен ми бяха дали политическата власт, щяха да се случат доста повече неща в града “ – разяснява обстановката при неговия мандат и в този момент.

не се е чувал с наследника си Костадин Димитров, който встъпи в служба преди месец. Убеден е, че всички планове, стартирани от него и екипа му, ще бъдат приключени, само че е още по-важно какво ново ще се започва.

" Гледам, че се занимават с имиджови планове, да вземем за пример Пешеходния мост. Такива планове, които не са чак от такова огромно значение. Защото да го купиш този мост от банката, да махнеш магазините – това всичко е пари. После да направиш нещо ново – отново е пари. По-скоро, в случай че желаеме да имаме работеща администрация, би трябвало да се намерения на едно място да бъде администрацията “ – разяснява той. Припомня, че при започване на мандата си се опитал да осъществя тази концепция, само че поради пандемията от коронавирус не съумял да направи първата стъпка.

" Това е огромен проблем за пловдивчани. Това е огромна язва. Създава опция за нерегламентирани контакти. Община Пловдив е пръсната на 13 места, което не е положително за администрацията, не е положително и за жителите “ – счита Димитров. Съжалява, че теренът до Сточна гара, избран за ситито на Пловдив, е бил продаден.

Очаквайте продължение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР