Във връзка с ремонтите в кв. Гладно поле в район

...
</TD
>Във връзка с ремонтите в кв. Гладно поле в район
Коментари Харесай

Как за община Пловдив 177 дни са 425

Във връзка с ремонтите в кв. " Гладно поле " в регион " Източен "   Plovdiv24.bg реши да се разноски по някои от обектите, които към този момент повече от година са една безкрайна строителна площадка. Разбира се в съботния ден (бел. ред. - 19.11.2022 г.) нямаше служащи, които да бързат в някаква неистова атака да приключват ул. " Генерал Радко Димитриев ". 

Все отново обновяването на улицата е на финалната права, остава да се асфалтира пътното платно пред централния вход на Военното отделение и да се сложи нова тротоарната настилка от противоположната страна.

От Община Пловдив бяха дали обещание ремонтните действия да приключат в края на месец октомври. Тече обаче втората половина на ноември. Има някаква вяра, че до края на месеца строителите ще са завършили, несъмнено в случай че времето им разреши. Така една от най-дълго ремонтираните улици в Пловдив най-сетне ще е подготвена. Според осведомителната табела ремонтът трябваше да бъде приключен за 177 дни или близо 6 месеца. Това значи месец март. Строителството обаче беше спряно през отоплителния сезон, а срокът удължен, с цел да може да бъдат заменени тръбите. Това лиши още 6 месеца. 

Прави усещане, че администрацията не съблюдава още един следващ период за въпросната улица. В уеб страницата на Общината е поместена информация, съгласно която строителството е, което до през днешния ден не е реалност.

Припомняме, че макар гръмките обещания на кмета на Пловдив, че няма да има закъснение на ремонтите на плануваните за възобновяване улици и даже строителите ще работят и асфалтират през нощта. Това се оказа просто една ПР акция, която се реализира в самото начало на мандата  и то единствено за - бул. " Цар Борис III Обединител " пред Панаира и.

Но да се върнем на ул. " Генерал Радко Димитриев ". тротоарите на местата за пешеходно секване са скосени и доближават равнището на пътното платно, знаците към този момент са сложени, има нови електрически стълбове, през асфалтираната част на пътя към този момент минават коли. 

Съседната на ремонта инфраструктура обаче не е в най-хубаво положение, най-малко до момента в който траят строителните действия - става въпрос за зоната на подблоковата детска градина " Чайка ", както и покрай високия блок на ул. " Генерал Радко Димитриев " 13. 

Приятна изненада се оказа построяването сега на детска площадка с пейки в междублоковото пространство, което по информация от районната администрацията е техен взаимен план с EVN.

Така след повече от година страдания и продължен период на ремонт тазгодишният Дядо Коледа може да донесе подготвен подарък на живущите в карето от улици " Генерал Радко Димитриев ", " Лев Толстой " и булевардите " Цариградско шосе " и " Освобождение ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР