Във връзка с публикации и снимки в социалните групи на

...
</TD
>Във връзка с публикации и снимки в социалните групи на
Коментари Харесай

Кметът на Тракия обясни за табелите, забраняващи разхождането на кучета в парк Лаута

Във връзка с изявления и фотоси в обществените групи на Пловдив, които провокираха сериозна дискусия и неодобрение измежду пловдивчани относно  табели в парк " Лаута ", с които се не разрешава разхождането на кучета домашни любимци, кметът на регион " Тракия " изясни, че повода е неточност. Изготвени са два типа табели, като са сгрешени местата, където са сложени. Гатев изясни, че още на следващия ден неверните табели ще бъдат отстранени и ще бъдат поставени верните. Според тях ще се глобяват собственици на домашни кучета, които не почистват след тях. Ето какво показа той в собствен фейсбук пост, видя  Plovdiv24.bg

Уважаеми пловдивчани,

Уважаеми тракийци,

Във връзка с оповестените фрагменти в обществените мрежи на табели, които указват, че разхождането на кучета в парк " Лаута “ е неразрешено, желая да внеса следното конкретизиране за позволена неточност.

Възложих да се изготвят два типа табели: " Забранено разхождането на кучета " и такива, че " притежатели на домашни любимци подлежат на наказания, в случай че не почистват след тях ".

Допусната е била неточност, като са поставени табелите в парк " Лаута “: " Забранява се - разхождането на домашни любимци – кучета “. Те са предопределени единствено и само за детските площадки и игрищата за мини футбол.

Вместо това е трябвало да се сложат в парка, че всеки собственик на куче предстои на санкция, в случай че не почисти след него.

Извинявам се за позволената неточност, която ще бъде поправена.

Още на следващия ден сутринта ще бъдат отстранени всички табели в парк " Лаута “, а по-късно ще се сложат тези, които са предопределени за там.

Район " Тракия “ постоянно е бил другарски надъхан към домашните любимци и ще продължи да бъде по този начин. Ще моля и всички притежатели да извършват своя ангажимент да почистват след кучетата си и да не ги позволяват до детски площадки и спортни стадиони.

В този мандат ще продължи развиването на местата за домашни любимци, като предвиждаме още профилирани площадки за тях.

Инетерсното е, че с изключение на мнения, които подлагат на критика съществено поставените табели и хулят кмета, има и пловдивчани, които пък харесват идеята( въпреки и погрешна) в парковете и градините да не се разхождат кучета, които да употребяват зоните за тоалетна.

" Нека, да си навлека хулите на кучелюбците... И аз одобрявам животинките, само че самия аз нямам куче, само че виновността за такава табела е на притежателите на кучета. Не знам дали сте се разхождали скоро из междублоковите пространства. Навсякъде са засяти с.... на домашни любимци (кучета) и мирише на....  на всички места. Това е по краищата на алеите. Собствениците на кучета доста си ги обичат, само че не обичат да им чистят. Хората, които имаме деца, би трябвало да пазим децата си да не ги настъпят (а тези с по - дребни деца от 0 до 5 г, да не ги ядат). Това в този момент е за кучета, а след това поради тези с тротинетките, ще забранят и за колелата, да минават през парка... И по този начин сами си вършим, да ни е " хубаво ". "

" Ами целия град е в кучешки изпражнения. Ами Вие, кучкарите Що сеете ненавист към животните. Що Ви мързи да чистите изпражненията им? Не освен в Пловдив. Но в Европа за това, че не чистите санкцията е 100, 200 евро. В тревата играят и децата Ви мърлящината Ви е огромна. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР