Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани

...
</TD
>Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани
Коментари Харесай

Драконовски мерки за сигурност покрай абитуриентските балове в Пиринско 

Във връзка с идните абитуриентски балове и обществените прояви, свързани с честването на 24 май-Деня на българската култура и просвета, от ОДМВР-Благоевград е основана нужната организация за застраховане на публичния ред и сигурността на придвижването за недопускане на пътно-транспортни катастрофи, попречване, секване и откриване на закононарушения, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

Проведени са срещи с Регионалния инспекторат по обучение, учебните управления, органите на локалното самоуправление и локалната администрация, на които са разисквани и признати взаимни ограничения по опазването на публичния ред и сигурността на младежите при тяхното напредване към и от местата за празнуване.

Ще има засилено полицейско наличие в регионите на учебните заведения и местата, където се събират зрелостници и коли, както и ще се обезпечават маршрутите, по които ще се придвижват. От чиновници на ОДМВР-Благоевград и РДПБЗН-Благоевград се правят инспекции на заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения, и клубове, където се провеждат тържествата, като се обръща изключително внимание на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, нападателно държание и нетрезво положение, които биха провокирали нарушавания на публичния ред. Предприети са ограничения и във връзка с нерегламентираното потребление на пиротехнически средства на публични места.

Полицейски чиновници на бранш " Пътна полиция “ ще реализират засилен надзор на придвижването за недопускане на произшествия при напредването на зрелостниците и предпазен надзор на маршрутите на територията на цялата област. Ще се следи за водачи, които ръководят МПС със закрити регистрационни табели с надписи или други табели, погрешно транспортиране на пасажери (показване през прозорците или люковете; сядане върху рамките на вратите на автомобилите; изправяне от седалките на мотоциклетите без потребление на опора; возене на повече пасажери от броя на местата за сядане; неизползване на предпазен колан/каска, като при установени нарушавания ще се подхващат съответните ограничения, според ЗДвП. Ще има засилени инспекции за ръководство на МПС след приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози. Успоредно с това екипите на полицията ще наблюдават и за съблюдаване на скоростните режими, като контролът ще бъде засилен в тъмната част на денонощието и ще се прави в обитаемоте места и отвън тях. На местата, на които се чака скупчване на повече коли ще има засилено полицейско наличие. Ще бъдат употребявани и мобилните системи за видеоконтрол, ориентирани към колите пренасящи зрелостници, чийто водачи нарушават Закона за придвижване по пътищата. Стриктно ще се следи и за съблюдаване на разпоредбите за придвижване, за недопускане на тежки пътни произшествия и запазване на живота и здравето на завършващите и техните близки.

Не бива да се не помни, че отговорността за спокойното и безпроблемно протичане на празника имат и самите зрелостници и техните родители и близки.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР