Във връзка с падналата топлоизолация на блок 11 в район

...
</TD
>Във връзка с падналата топлоизолация на блок 11 в район
Коментари Харесай

Рухналата изолация в Пловдив - монтирана от алпинисти, които не са имали опора за дюбелите?

Във връзка с падналата топлоизолация на блок 11 в регион " Тракия " след вчерашния вятър и вредите, нанесени върху детска площадка,  Plovdiv24.bg  се свърза с районния кмет, който съобщи, че още нощес е бил на място, а тази заран спомага за почистване на пространството.

" В " Тракия " получавам сигнали за всяко едно нещо, за което има потребност интервенция от общината и освен. Вчера директорката незабавно ми се обади, в обществените мрежи получих и клипче, настрана за падналия билборд на SPS, счупеното дърво на Околовръстното, това до кметството, изнесения резервоар до блок 106, ламарините по покривите. Веднага откакто получих сигнала за падналата изолация бяхме на терен дружно с директорката и чиновник на Оперативна програма " Чистота ".

Това е станало върху детската площадка на ДГ " Кремена ", а групичката е от децата от украинските фамилии, които бяха приютени. 

По думите на кмета по отношение на монтажа на топлоизолацията по никакъв метод не са спазени изискванията за монтаж и нормите, които са одобрени. Трябва да има зачистване на повърхността, грундиране, дюбелиране и така нататък Това не е спазено, активността е по поръчка на етажната благосъстоятелност.

" Не сме давали позволение за скеле, което да бъде положено на общинската благосъстоятелност и не е плащан наем, най-вероятно изолацията е инсталирана от алпинисти, които не са имали опора за дюбелите. Тепърва предстоят диалози с компанията реализатор ", разяснява още кметът на " Тракия ".

уточни, че предстоят да бъдат направени няколко неща: дали ще има административно наказване, поради това, че тази изолираност не е укрепена както би трябвало и е паднала върху общинска благосъстоятелност и да се подхващат ограничения по подсилване на останала част от санирания блок, защото компанията е изпълнявала и другите две страни.

Районният кмет дебело акцентира, че ремонтните действия не са свързани с програмата за саниране и енергийна успеваемост, която върви от доста години, това е частна самодейност на живущите в блока.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР