Върховния касационен съд потвърди присъда на Апелативен съд - Пловдив

...
</TD
>Върховния касационен съд потвърди присъда на Апелативен съд - Пловдив
Коментари Харесай

Осъждан 18 пъти удря с брадва съселянин

Върховния касационен съд удостовери присъда на Апелативен съд - Пловдив от 3 години отнемане от независимост за опит за ликвидиране, при превишаване рамките на неизбежната защита.

Делото в Пловдивския апелативен съд е формирано по митинг на Окръжна прокуратура - Пазарджик и тъжби на подсъдимия и частния обвинител.

С присъда, постановена от Пазарджишкия областен съд подсъдимият Б. К. е приет за отговорен в това, че на 17. 12. 2017 година в с. Варвара, обл. Пазарджик, при изискванията на рисков рецидив, е направил опит съзнателно да умъртви Г. Н., като действието е останало незавършено по независещи от причинителя аргументи и е осъществено при превишаване рамките на неизбежната защита, заради което го е осъдил на 3 години отнемане от независимост, като го е оправдал по в началото повдигнатото обвиняване за закононарушение.

Подсъдимият Б. К. и още няколко индивида замеряли с камъни къщата на потърпевшия, с цел да отмъстят за това, че по-рано същата вечер, притежателят на къщата, в която гостували, блъснал един от мъжете, във връзка високо пусната музика.

Пострадалият и брачната половинка му излезли да видят какво става и подгонили нападателите, измежду които бил и подсъдимият. Г. Н. настигнал Б. К. и се нахвърлили с юмруци върху него. Б. К. носел секира и блъснал с нея потърпевшия по главата. Съпругата на Г. Н. и други очевидци видели какво става и извикали " Бърза помощ “. Лекарите избавили живота на потърпевшия.

Подсъдимият е осъждан 18 пъти до в този момент и е направил опита за ликвидиране в изискванията на рисков рецидив. В правосъдно съвещание представителя на Апелативна прокуратура не поддържа митинга. Пловдивският апелативен съд удостоверява тригодишната присъда на Б. К. Той и потърпевшият остават недоволни и апелират пред Върховен касационен съд.

Според висшите съдии жалбите им са възможни, само че прегледани всъщност са неоснователни.

Решението на Върховният касационен съд е дефинитивно и не предстои на митинг и обжалване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР