Въпроси, свързани със заем от 10 милиона лева за ОП

...
</TD
>Въпроси, свързани със заем от 10 милиона лева за ОП
Коментари Харесай

Слави Георгиев зададе доста неудобни въпроси на кмета

Въпроси, свързани със заем от 10 милиона лв. за Оперативна програма " Чистота “ и Оперативна програма " Градини и паркове “, зададе общинският консултант към кмета на града. Ето какво сподели той по време на съвещанието на Общинския съвет на Димитров:

Преди 2 години по Ваше предложение бе изтеглен заем от 10 млн. лева От тях бяха целево заделени средства за закупуване на нова техника на Оперативна програма " Чистота “ и Оперативна програма " Градини и паркове “, както и за главен ремонт на тяхната обща база. 2 години по-късно тези средства са усвоени, само че това по никакъв метод не облекчи тежката работа на общинските предприятия. Видно е, че по улиците на Пловдив продължава да се употребява остарялата и амортизирана техника, което не докара до нужното повишение и облекчение равнището на работа на предприятията. Това не докара и до въвеждане на екологичен метод на работа, което беше Ваш главен претекст за евакуиране на тези заемни средства.

В същото време, вместо главен ремонт въз основата на общинските предприятия, видно от анекс в системата за договорите на общините ЦАИС, се извършва настоящ ремонт, което е жестоко нарушение на решението на Общинския съвет за потребление на заемните средства.

Поради тези аргументи Ви насочвам следните въпроси:

1. По какъв метод бе одобрен описът с нужните механически средства за общинските предприятия при евакуиране на заемните средства. Стана ли това след съгласувателни писма с шефовете на двете комунални предприятия?

2. Представете лист на към този момент закупената техника и дава отговор ли тя на одобрения от Общинския съвет лист?

3. Поради какви аргументи след изхарчени 10 млн. лева, Оперативна програма " Градини и паркове “, продължава да разполага единствено със остарели, морално и физически остарели водоноски, извънредно незадоволителни за покриване на потребностите от поддържане на зелената система на Пловдив?

4. Коя беше повода, главният ремонт на базите на общинските предприятия, да се трансформира в настоящ, представете нужната документи за нарушение на решението на общински съвет?

5. Известно ли Ви беше, преди да определите сумата от 3 млн. лева за ремонт на базите, че те са ситуирани върху улична регулация или бяхте воден, Вие и околните Ви общински съветници, само от желанието да се усвояват общински средства?

6. В какво тъкмо се показва ремонтът на стойност 3 млн. лева, който се реализира сега на базите на Оперативна програма “Чистота “ и Оперативна програма " Градини и паркове “, представете нужната документи за обособените позиции?

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР