Важна е темата за двойното гражданство и то за българските

...
</TD
>Важна е темата за двойното гражданство и то за българските
Коментари Харесай

Атанас Славов не е участвал в промените в Конституцията, свързани с двойното гражданство 

" Важна е тематиката за двойното поданство и то за българските жители по рождение, които имат и друго поданство. Една четвърт от българските жители са отвън територията на страната, би трябвало да намерим метод за приобщаването им в политическия живот. Може би това е подобен опит ". Така правосъдният министър разяснява измененията в Конституцията, свързани с опцията хора с двойно поданство да стават депутати.

В ефира на NOVA Славов акцентира, че той не е взел участие в правенето на тези текстове и редакции. " Процесът обвързван с двойното поданство напълно се разви в Народното събрание ", разясни той.

Славов обаче сподели, че Конституционният съд ще реши дали е неточност да не се желае уседналост.

" Не споделям, че няма риск – министрите, народните представители имат достъп до класифицирана информация ", призна той. Славов обаче приема концепциите двойното поданство да бъде позволено единствено за страни от Европейски Съюз и НАТО. " Като разбиране не съм надалеч от тази мисъл ", сподели Славов.

Според него наредбата щеше да е по-ясна, в случай че категорично уреждаше хипотезата с българско поданство по рождение и вторично получено българско поданство.

Според него би трябвало да има прецизиране. " Считам за значимо да ограничим поданството в нашите съдружници и сътрудници, от страни, които ни афишират за вражеска страна ", сподели Славов.  

Правосъдният министър сподели още, че не се тормози, че текстове от Конституцията, ще бъдат дадени на Конституционен съд. " Убеден съм, че основните промени, ще издържи на парламентарен надзор. Като министър на правораздаването за мен е значимо в правосъдната власт да са направени верните неща и съм уверен, че това е по този начин ",каза Славов.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР