В следващите два месеца се очаква да заработи фериботната линия

...
</TD
>В следващите два месеца се очаква да заработи фериботната линия
Коментари Харесай

Възстановява се фериботът Русе - Гюргево

В идващите два месеца се чака да проработи фериботната линия сред Русе и Гюргево. Това стана ясно от извършена среща на регионалния шеф Анатоли Станев и изключителния и пълномощен дипломат на Република България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков с ръководителя на Окръжния съвет в Гюргево Думитру Беяну. " Видимо има смяна след последните ни диалози. Радостен съм, че и румънската страна удостоверява заинтересоваността си по въпроса и е решена да възобнови фериботната връзка “, разяснява Станев.

Той добави още, че се надява да няма повече забавяния в осъществяването на този значим план за трансграничния район, който изрично ще спомогне за понижаване на километричните колони от чакащи тежкотоварни коли в региона на Дунав мост и от двете страни на реката. На 10 юни се планува да бъдат отворени офертите и тогава да бъде определен и превозвача.

Делегацията, в която участваха още ръководителят на Службата по търговско-икономическите въпроси към родната задача в Букурещ Ивайло Маринов и заместник-председателят на Окръжния съвет Кристиян Анкуеску, посети на място ро-ро терминала в Гюргево. След месеци очакване на фериботната площадка към този момент има обезпечено електрозахранване и водоподаване. Започнал е и ремонтът на административните здания, където ще се обитават службите за граничен и митнически надзор.

Бе разисквана и опцията за реализиране на взаимни инспекции първоначално напълно на българска страна, защото тук инфраструктурата е изцяло приключена. Предстоят действия по удълбочаване на реката в румънския сектор, като сега се прави разчистване на Дунав от наноси и други материали, затлачващи коритото ѝ.

Срещата се реализира благодарение на изпълнителния шеф на Асоциация " Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР