В седмицата преди 29 октомври 2023 г., когато ще се

...
</TD
>В седмицата преди 29 октомври 2023 г., когато ще се
Коментари Харесай

Пловдивската полиция с важна информация за хората, които ще гласуват

В седмицата преди 29 октомври 2023 година, когато ще се проведат изборите за общински съветници и кметове, е основана нужната организация българските жители, които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи (лична карта или личен/зелен паспорт) тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас.

Дирекция " Български документи за идентичност “ е основала следната организация за работа: 

В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, личен/зелен паспорт) или персонална карта с изминал период на валидност;

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 27 октомври 2023 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

За издаване на уверение е належащо: 

Гражданите персонално да подадат искане в Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР, районно управление (на МВР) и сектор към районно управление (на МВР) - в интервала от 24 до 28 октомври от 8.30 до 17.00 часа и на 29 октомври от 8.30 до 19.00 часа. В случай че работното време на съответното звено БДС е друго, удостоверенията ще се издават в границите на работното време на звеното, като наложително ще се съблюдава интервалът на 28.10.2023 година (събота) и на 29.10.2023 година (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административно обслужване на жители по линия на документи за идентичност, и на интернет страницата на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР.

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за общински съветници и кметове, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.

В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР) и сектор към районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР, без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес. 

Удостоверението се издава, с цел да послужи единствено пред секционната изборна комисия и е годно за изборния ден - 29 октомври 2023 година

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР