В РУО Пловдив не е постъпвал писмен сигнал от родители на

...
</TD
>В РУО Пловдив не е постъпвал писмен сигнал от родители на
Коментари Харесай

Родители от Пловдив твърдят, че директор тормози учители. РУО започна проверка

В РУО Пловдив не е постъпвал писмен сигнал от родители на възпитаници от учебно заведение " Тодор Каблешков " в кв. " Прослав ". Това заяви за Plovdiv24.bg  началникът на РУО Пловдив Рангел Райчев във връзка недоволството на родители от управлението на учебното заведение и организирането на митинг тази вечер. 

" Дойдоха трима родители, приказваха с нас и споделиха, че имат проблем с учителите. На база на диалога с тях, ние поканихме учителите и разговаряхме с тях. Дойде писмо от МОН и аз към този момент съм разпоредил и проверка в учебното заведение. Сега разбираме, че ще има митинг. Така не се работи, би трябвало да има опция да се извърши инспекция от институциите ", добави Райчев.  

Той конкретизира, че родителите са се оплакали, че по отношение на учителите се осъществявал тормоз от страна на шефа. В момента се прави инспекция и в рамките на компетентността им, от районното ръководство ще излязат със мнение.  

От РУО прецизираха за Plovdiv24.bg , че в никакъв случай не са издавали възбрана на директорката да приказва с медиите. 

Припомняме, че довечера от 18,00 часа родители на възпитаници от учебно заведение " Тодор Каблешков " излизат на митинг поради дейности на управлението, които съгласно тях водят до текучество на учители поради душевен тормоз. Всичко това, съгласно тях, се отразява и на децата им, които с изключение на всичко друго учат в неприятна материална база.

Родителите желаят незабавна оставка на управлението, обезпечаване на удобна и спокойна среда за работа и учене и отчетност на осъществени усъвършенствания на учебната база в последните 5 години.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР