В редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал от граждани във връзка

...
</TD
>В редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал от граждани във връзка
Коментари Харесай

Адвокатка: В 3,00 часа през нощта съсед ми се обади да ми съобщи за климатика

В редакцията на Plovdiv24.bg получихме сигнал от жители по отношение на притеснително надвиснал климатик над многолюден тротоар на ул. " Свети Горазд " в Пловдив.

Читателите ни се споделят, че металното тяло може да се откъсне от фасадата и да удари минувач.

От снимкит,е приложени в сигнала, виждаме, че под него е подложен трафопост, който в допълнение внася суматоха у хората, тъй като едно вероятно рухване може да го повреди и да провокира пожар.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с юрист Нина Горанска, с цел да опише по какъв начин се е стигнало до тази обстановка и какви ограничения е подхванала.

" Един ден преди случая Община Пловдив бяха изпратили екип на Оперативна програма " Паркове и градини ", който подрязваше клоните на дърветата, застрашаващи гражданите. 

Домоуправителят и един от съседите са ги предизвестили, че други две дървета също са рискови и че могат да убият някого. От сдружението са ги посъветвали да подадат сигнал и не са обърнали внимание на недоволството им.

В 3,00 часа през нощта комшия ми се обади да ми заяви, че съответните две дървета са паднали и са повредели климатика ми, фасадата и са откъснали двете ми инсталирани камери. Освен моето имущество на другия ден пътна помощ през целия ден извозваше коли, които бяха смачкани. "

Дамата е пуснала сигнали към Община Пловдив, института по метеология и хидрология, Министерство на вътрешните работи Пловдив и пожарна сигурност. 

Тя ни показа, че е направила консултация със експерти и те са я уверили, че климатикът не заплашва живота на преминаващите граждини и паркиращите коли.

В момента дамата е в очакване на експерти, които посредством огледи ще изготвят нужните документи и доказателства за групов иск за вдишване на вредите. 

Горанска изрази подготвеност да поправи климатика след всички инспекции, само че за момента положението му остава по този метод.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР