В редакцията на Plovdiv24.bg получихме читателски сигнал относно силна музика,

...
</TD
>В редакцията на Plovdiv24.bg получихме читателски сигнал относно силна музика,
Коментари Харесай

Сигнал за силна музика от популярно заведение в Пловдив

В редакцията на Plovdiv24.bg получихме читателски сигнал по отношение на мощна музика, идваща от известно заведение в кв. " Тракия " на ул. " Съединение “ 176 А, която тормози живущите в постройката над него и в близост.

Освен този проблем, в сигнала се упоменава също, че е присвоен спомагателен терен и непозволено е уголемен периметъра на масите, чрез жив плет. Обяснението на заведението към живущите било, че облагородяват изсъхналите шубраци наоколо.

От недоволството на хората разбираме, че са уведомили няколко разнообразни институции, в това число Пловдивския общински инспекторат по повод неспазването на Закона за публичния ред.

Става ясно също, че те взаимно с РЗИ са изявили предпочитание да замерят шума в заведението, само че след уречен ден и час с шефа. 

Читателите ни питат, дали този вид инспекции не би трябвало да се прави изненадващо, а не с предизвестие.

Жителите настояват, че обстановката с шума е била нормализирана след интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, само че не изцяло.

В края на своето известие до нас, те желаят да знаят дали има отразени сигнали в институциите и какви са били дейностите им.

Потърсихме директора на Пловдивския общински инспекторат , който да ни даде обяснение дали са правени инспекции в даденото заведение.

" Обектът е проверяван при започване на месец юли.

При инспекцията са открити маси и столове за намерено сервиране отвън позволената повърхност и за тях им е направен констативен протокол. Установени са над 60 кв. метра повече. ", показа той.

Първоначално са били направени предложения за връчване на акт за определяне на административно нарушаване, само че не се е явил шефа на обекта.

Това му деяние е наложило двата акта да се изготвят в негово неявяване и да се  изпратят за връчване.

" Единият акт е обвързван с неналичието на скица за дадените маси, а другия за липса на позволение за прилагане. Това са маси, които са отвън площа за която заведението има позволение. ", конкретизира той.

От диалога ни стана ясно, че в ПОИ нямат получени сигнали и тъжби по отношение на шума на това заведение, т.е не е правена инспекция. 

Стефанов сподели, че ПОИ не разполагат с техника за замерване на равнището на шума, нито имат тези пълномощия. Уточни, че от време на време РЗИ Пловдив желаят тяхното подпомагане и инспекциите се правят взаимно.

Припомняме Ви, че през 2013 година Община Пловдив закупи лицензиран шумомер, само че след това го даде на Министерство на вътрешните работи - Пловдив.

От Пловдивския общински инспекторат нямат право да замерват шума, тъй като те  съблюдават дали правилно е спазено дистанцията сред масите по издадените към този момент схеми и дали разрешителното им е в период.

По закон сега замерването на шума се прави от РЗИ - Пловдив, като прави това след авансово уговорена среща с всички заинтригувани страни по проблема. Те би трябвало да участват по време на замерването.  

" От март 2023 въпросното заведението разполага с позволение за удължено работно време, което ще бъде в действие до март 2024.Новият им режим на работа е непрекъснат, т.е. влизат в рубрика " нон стоп ", посочи пред  Plovdiv24.bg  .
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР