В района на Пловдив пазарът на къщи винаги е бил

...
</TD
>В района на Пловдив пазарът на къщи винаги е бил
Коментари Харесай

Все повече хора търсят къщи близо до Пловдив, пазарът се разширява

В региона на Пловдив пазарът на къщи постоянно е бил най-активният в страната от началото на коронавирус пандемията. Традиционно купувачите търсят парцели в дребните обитаеми места от Южната дъга - Марково, Белащица, Първенец, както и разположените в Родопската яка.

Но радиусът на пазара към Пловдив се уголемява - интерес провокират парцели, ситуирани в дребните обитаеми места на 20, 30, даже 40 километра разстояние от града. В обсега на клиентите попадат и обитаемоте места към интернационалното летище - Кочево, Караджово, Катуница, Ягодово.

През последните три години цените на фамилните къщи там набъбнаха доста. Ако допреди две години купувачите на селски къщи бяха на възраст към 45 години, то през днешния ден възрастовата граница пада и в обитаемоте места край градовете се заселват доста младежи и фамилии, работещи от разстояние и търсещи по-добра среда за децата си, написа " Труд ".

В Пловдив множеството от покупко-продажбите са със лични средства на купувача. Близо половината от покупко-продажбите с жилища в София се осъществят с заем, в Пловдив този дял е 41%, а във Варна покупките с външно финансиране са 27%.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР