В процес на изграждане е спомагателната инфраструктура за предстоящия основен

...
</TD
>В процес на изграждане е спомагателната инфраструктура за предстоящия основен
Коментари Харесай

В ход е подготовката за ремонта на Дунав мост при Русе

В развой на създаване е спомагателната инфраструктура за идния главен ремонт на българския сектор на Дунав мост при Русе. Обектът се намира в ляво от граничния пункт. На мястото ще има пространства за отмора и хигиена на служащите. Определено е и пространството, на което ще бъдат складирани нужните материали и ще бъде ситуирана нужната техника. Работи се и върху построяването на нужните връзки, в това число обезпечаването на ток и вода.

По-рано през днешния ден с целия развой се срещна и регионалният шеф Драгомир Драганов. Той се срещна с представители на сдружението, което ще извършва строително-ремонтите действия – ДЗЗД " Дунав мост “, като изиска от тях при възможни усложнения или проблеми да бъде уведомяван незабавно, с цел да може да се реагира мигновено.

" Трябва да създадем такава организация, че да не се утежнява в допълнение трафика и да не се изнервят пътуващите “, съобщи регионалният шеф при срещата си на терен с представителите на ДЗЗД " Дунав мост ".

Техническият началник увери Драганов, че към този момент са направени проби на светофарните уредби и те могат да бъдат пуснати в деяние при започване на ремонта. В взаимозависимост от броя чакащи коли, светофарите ще могат да бъдат ръководена и ръчно, с цел да може да се освобождава по-бързо трасето.

Припомняме, че през днешния ден в Държавен вестник беше оповестено известие за издадено позволение за градеж. Самият ремонт се чака да стартира доникъде на месеца или още през идната седмица.

От въвеждането на оборудването в употреба – преди 70 години, до момента повсеместен ремонт не е осъществяван. Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други Изпълнител на главния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД " Дунав мост “. Стойността му е 44 877 228,68 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строителните работи по контракт е 730 дни. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД " Дунав мост-ПИИ-Строл “. Стойността на техния контракт е 848 400 лева с Данък добавена стойност.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР