В Пловдив ще бъде единственият в света леден аквариум с

...
</TD
>В Пловдив ще бъде единственият в света леден аквариум с
Коментари Харесай

Единственият в света леден аквариум с риби от Антарктида ще бъде в Пловдив

В Пловдив ще бъде единственият в света мразовит аквариум с полярни риби. Това заяви специално за  Plovdiv24.bg  шефът на Природонаучния музей - доктор Огнян Тодоров. Той ще бъде с съдържимост 9000 литра, а рибите ще бъдат обезпечени персонално от проф. Христо Пимпирев, който ще ръководи 31-та Българска антарктическа експедиция, която потегля на 27 декември.

" В Чили има подобен аквариум, само че той е основан единствено за научно-изследователски цели. Нашият ще бъде и експозиционен, тъй че деца и възрастни ще могат да прегледат какви риби има в Антарктида ", изясни гл. ас. доктор Огнян Тодоров.

Вчера в наличието на заместник-кмета и кмета на регион " Централен " беше. В нея има общо 35 типа риби, от които 6 типа акули, 18 безгръбначни, корали, морски таралежи, миди, риба жаба, най-отровната в света - риба камък, риба скорпион, морени, всички герои от филмчето " Търсенето на Немо ".

Визията на аквариума е в 3D, което разрешава да не се виждат самите аквариуми, на тавана има лодка с перки, което основава чувството у посетителите, че са в подводна среда измежду рибите.

Това е единственият аквариум в България със солена вода, който се намира в град, който е навътре в страната, а не както при другите - покрай крайбрежието. Служителите в музея особено основават и водата, която е в сходство с морската.

Вложените вложения досега, заедно със закупуването на рибите, техниката и специфичното оборудване за карантина на новодошлите морски жители е на стойност 250 000 лв..

Цените на билетите за възрастни са - 7,00 лева.; студенти, възпитаници - 4,00 лв; деца до 7 години - 2,00 лева

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР