В Пловдив отново ще има ледена пързалка. Атракцията ще бъде

...
</TD
>В Пловдив отново ще има ледена пързалка. Атракцията ще бъде
Коментари Харесай

Ще има ледена пързалка в Пловдив срещу 100 000 лева гаранция

В Пловдив още веднъж ще има ледена пързалка. Атракцията ще бъде ситуирана на познатото място - площад " Централен ", заяви кметът, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Фирмата, която ще построи оборудването, ще заплати солидна застраховка на площада в интерес на община Пловдив, по категорично гледище на градската администрация. 

" Имахме дълбока връзка за зимната пързалка. Предложихме да бъде в регион " Западен " покрай Братската могила, само че там няма зареждане. Затова поискахме застраховка на площада за 100 000 лв. в интерес на общината. Една плочка да има разместена - за последно ще им е. Поставихме условия всички уреди да се носят на ръка и да се постави спомагателна изолираност, с цел да не замръзва настилката " - изясни Димитров.

Кметът отказвал 2 седмици да позволи ледената пързалка да бъде на централния площад, само че нощес представителят на компанията се съгласил с изискванията и поел ангажимент да ги извърши. Така че пловдивчани и гостите на града ще се радват тази година на атракцията.

Във всички региони ще има коледна елха, по традиция, а тази година ще има празнична декорация и на дребната основна. 

На пл. " Стефан Стамболов " към този момент стартира подготовката за монтиране на градската елха. Коледното дърво ще бъде издигнато от 28 до 30 ноември. Елхата ще е висока 1280 метра и ще е с диаметър 545 см, посочи заместник-кметът по просвета. Украсата ще бъде сменена и друга. 

Кметът по традиция ще възпламени празничните светлини на 1 декември от 17:30 ч. В ролята на дядо Коледа ще се превъплъти артистът Стоян Сърданов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР