В Пловдив бе даден старт на пробива при Водната палата,

...
</TD
>В Пловдив бе даден старт на пробива при Водната палата,
Коментари Харесай

Викове Оставка белязаха старта на пробива при Водната палата

В Пловдив бе даден старт на пробива при Водната палата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Първата копка е по план: " Подобряване и рационализация на градската среда в гр. Пловдив “, финансиран посредством финансови принадлежности, основани по линия на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година ", обект " Пробив на водна палата – транспортен възел на две равнища за връзка на бул. " Цар Борис III Обединител “ и бул. " Марица – юг “ - инженеринг “. Събитието ще се състои на 5.10.2022 година от 11.00 часа на паркинга против Регионална инспекция за опазване на околната среда ".

Стойността на строително-монтажните действия по плана " Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две равнища за връзка на бул. " Цар Борис III Обединител “ и бул. " Марица юг “  възлиза на 9,2 млн. лева Средствата са част от 30-милионния заем, който Община Пловдив взе от Фонда за устойчиви градове.

Според проектите на администрацията обектът би трябвало да е приключен до края на 2023 година

Наскоро стана ясно, че на бъдещото кръстовище ще има единствено десни завои. Обръщането на посоката на придвижване ще става на най-близките кръстовища, защото механически не е допустимо непосредствено да се слезе от локалните платна на долното равнище.

По време на церемонията група жители се оповестиха против старта на плана, скандирайки " Оставка ".

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР