В петък кметът на “Западен’’ ще открие Коледната алея в

...
</TD
>В петък кметът на “Западен’’ ще открие Коледната алея в
Коментари Харесай

Алея на бул. Свобода ще се превърне в място за споделяне на ценности      

В петък кметът на “Западен’’ ще открие Коледната алея в 12.30 ч. Два следващи дни – 22 и 23 декември – празнично украсеното място ще се оживи. За първи път там ще се организира Коледен базар и детски работилници.

“За мен Коледа е съпричастност и празник на светлината, точно по тази причина украсихме алеята и поканихме разнообразни обществени предприятия от Пловдив, които създават дарове с идея. Искаме да превърнем това знаково място в пространство за шерване на полезности. ", споделя Стойчева. 

В събитието ще вземат присъединяване Паралелен свят, Социално дружество за хора с увреждания и Безгрижно детство. Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение – Пловдив ще показа празнични украшения. Целта е да притегли родители и учители в процеса на приобщаване на децата и учениците, както и да възпитава уважение към уязвими групи и животни. Събраните средства ще бъдат дарени " В Пловдив - без дом ".

В събота кметът ви кани на Предколедна раздумка и ще можете споделите с нея вашата визия за район  “Западен "  след 4 г. 

Ще се случат доста интензивности за децата. Те ще рисуват, ще се забавляват с Дядо Коледа. На 23 декември от 11,30 ще се организира и музикалната работилничка на Здравка Андреева – Дади, която е приключила 3-годишно образование за Валдорф възпитател. Малките ще се срещнат с класическата музика и разнородни принадлежности – те ще пеят и танцуват. Те ще научат кой е Моцарт, Вивалди, Бетховен.

Екипът на " Западен “ е признателен на всички детски градини от региона, които се причислиха в самодейността за подкрепяне на деца от разнообразни целеви групи. Сръчните ръчички на децата и техните родители създадоха сувенири и сурвачки, които ще бъдат показани и продавани с благотворителна цел. Ще се насладите на креативното безстрашие на дребните хора – те употребяват разнообразни материали като кори от дърво, шишарки, дрян, вълна, сушени плодове и др.   

Ще има и още изненади – чакаме ви!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР