В петък, 16 юни, от 18.00 ч. в зала Русе

...
</TD
>В петък, 16 юни, от 18.00 ч. в зала Русе
Коментари Харесай

В Русе откриват изложба Събрали сме се да творим добро

В петък, 16 юни, от 18.00 ч. в зала " Русе " на Историческия музей ще бъде открита фотодокументалната галерия   " Събрали сме се да творим положително "  на Женско благотворително сдружение " Майчина грижа " – Габрово. Тя е отдадена на 150 години от основаването на сдружението, 30 години от неговото възобновяване и 60 годишнината на Държавен списък – Габрово.

Изложбата в Русе ще показват ръководителят на " Майчина грижа " Стефка Василева и нейните сътрудници Петя Костадинова и Кремена Антонова.

Изложбата е плод  на дългогодишната взаимна активност сред " Майчина грижа " и Държавен списък - Габрово, като посредством съхранените фотоси и документи в Държавния списък се наблюдава активността на Дружеството и неговата история.

" Събрали сме се да творим положително " е направена като летопис и посредством къси текстове и фотоси са показани емблематични моменти от основаването на Дружество " Майчина грижа " от 1869 година до 2022 година В тях се показват двата значими интервала историята на организацията. Първият - от основаването през 1869 година когато значима роля в неговото развиване оказва старозагорската учителка Анастасия Тошева, до 1950 година, когато Дружеството се влива в организацията на Отечествения фронт. Вторият интервал е от възобновяване на активността през 1992 година до наши дни.

Днес сдружение " Майчина грижа " продължава своята дейна активност и взема присъединяване в разнообразни публични прояви. Основните цели на организацията са свързани с подкрепяне на физически лица в неравностойно обществено състояние и подкрепяне на публични организации, подкрепяне на даровити деца за присъединяване в национални и интернационалните състезания, обезпечаване на стипендии, действия в региона на културата.

" Изложбата е жест на благодарност към всички дами, отдали сили, здраве и обич в поддръжка на самотните, страдащите и нуждаещите се от материална и морална поддръжка хора и в интерес на публичното благоденствие ".

Фотодокументалната галерия е показана в първокласен пъстър азбучник.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР