В парламента е била проведена неформална среща, на която са

...
</TD
>В парламента е била проведена неформална среща, на която са
Коментари Харесай

Важен въпрос раздели партиите преди стартна на 48-ото Народно събрание

В Народното събрание е била извършена неофициална среща, на която са обсъждани детайли към старта на новия парламент и първото му съвещание. Това излиза наяве от известие, изпратено до медиите от ГЕРБ.

В него се показва, че партията е против наличието на посланика на Руската Федерация в България Елеонора Митрофанова на първото съвещание на 48-то Народно заседание.

Междувременно Петър Петров от " Демократична България "  е оповестил, че те също са поискали посланикът на Руската федерация у нас да не бъде поканен на откриването на Народното събрание. От " Възраждане " са възразили. Представителите на БСП са напуснали срещата.

От администрацията на Народното събрание са обяснили, че дипломатът ще бъде поканен, написа Dariknews.bg.

На въпрос дали е възможно изпращането на оръжие за Украйна да е първа точка в работата на новия парламент Александър Ненков от ГЕРБ-СДС разяснява, че " в този момент всеки се състезава да бъде по-голям католик от папата ". " ГЕРБ беше първата мощ, която в предишния парламент внесе такова искане, а ръководещите тогава се скриха зад едно писмо на посланика на Украйна, което замаскира дали пращаме или не пращаме военна помощ за Украйна ", добави той.

Надежда Йорданова от " Демократична България " съобщи, че ДБ ще извърши това, което са декларирали в предизборната кампания и в първия ден след полагането на клетва ще внесат законопроекти и планове на решения за 25 значими ограничения, измежду които правосъдна промяна, енергийна самостоятелност, ограничения в поддръжка на бизнеса. " Да, планът на решение за оказване на военна поддръжка за Украйна е едно от тези решения ", удостовери тя.

Румен Йончев от " Български напредък " разяснява, че предлагането на Демократична България за военна помощ за Украйна би трябвало да е много по-детайлно, а не бланково. " Очакваме Демократична България да предложат тъкмо кои въоръжения би трябвало да бъдат изпратени, от коя система от цялостната система за защита на България можем да се лишим и тогава сме подготвени да обсъждаме и гласуваме, уточни той. Иначе бланковото решение да изпратим помощ е съвсем толкоз потребно, колкото и предходното да ремонтираме техника в България ", добави Йончев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР