В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград разпита председателя,

...
</TD
>В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград разпита председателя,
Коментари Харесай

Благоевградският съд с ултиматум към ГД ГРАО за проверката за гласуване в нарушение с правилата на балотажа за кмет

В намерено правосъдно съвещание Административен съд – Благоевград разпита ръководителя, заместник-председателя и всички членове на СИК №54 в община Благоевград от деня на балотажа за избор на кмет на община Благоевград.

Съдът събра свидетелските показания на лицата, с цел да откри обстоятелства и условия по делото за оспорения избор за кмет на община Благоевград, разгласен с Решение № 330-МИ/07.11.2023г. на ОИК – Благоевград, при извършения на 05.11.2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград.

Поради непредставена от информация от Групово дело ГРАО за резултатите от инспекцията за гласоподаване в нарушаване с разпоредбите на Изборния кодекс, съдът отсрочи делото за 01.02.2024 година от 14:00 часа.

За идващото съвещание по делото съдът разпореди, в случай че не е показана изисканата информация, то от Групово дело ГРАО да посочат категорично по кое време ще стане това.

В противоположен случай съдът ще сезира министъра на районното развиване и благоустройството за несъблюдение на предоставена от съда задача за показване резултатите от инспекция, предоставена преди повече от два месеца.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР