В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград прегледа запис

...
</TD
>В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград прегледа запис
Коментари Харесай

Разпитват СИК по делото за оспорения избор на кмет на община Благоевград

В намерено правосъдно съвещание Административен съд – Благоевград прегледа запис от видеонаблюдението на преброяването на разпечатките от машината в СИК №54 в община Благоевград от извършения на 05.11.2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград. Прегледът бе позволен с доводи за опорочаване на изборния развой в деня на балотажа. От видеозаписа не може да се откри по неоспорим метод полагани ли са или не печати върху разписките от машинното гласоподаване, заради което съдът позволи разпит на ръководителя, заместник-председателя и всички членове на СИК №54. Пред съда ще би трябвало да дадат показания дали в изборния ден е полаган щемпел върху разписките, кои длъжностни лица са полагали печата, а в случай че не е полаган щемпел – за какво. 

По делото към момента не е показана изисканата от съда информация от Групово дело ГРАО за резултатите от инспекцията за гласоподаване в нарушаване с разпоредбите на Изборния кодекс, защото същата към момента не е завършила.

Следващото съвещание по делото е планувано за 18.01.2024г. от 14:00 часа, оповестиха от Административен съд - Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР