В навечерието на празника на българската национална полиция – Архангеловден,

...
</TD
>В навечерието на празника на българската национална полиция – Архангеловден,
Коментари Харесай

Областният управител Данаил Ковачев поздрави полицаите в Русенско

В навечерието на празника на българската национална полиция – Архангеловден, чиновниците на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи /ОДМВР/ в Русе означиха идния на следващия ден празник, оповестиха от Областна администрация - Русе.

Церемонията стартира с приемане на почетния строй от шефа на ОДМВР старши комисар Пламен Първанов, а след Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум и свещеници от епархията отслужиха молебен за здраве и благополучие. На събитието участваха регионалният шеф Данаил Ковачев и неговият заместител Георги Георгиев.

" Динамиката на всекидневието натоварва Вас, Вашите ръководители и Вашите фамилии с от ден на ден отговорности и изисква от Вас от ден на ден умения за опазването на реда и сигурността в района и страната. Вашата специалност е една от тези, които изискват бързи реакции по отношение на изменящото се държание на хората и обществото. Уверен съм, че жителите на всички обитаеми места в област Русе поддържат нелеката Ви задача за запазване на живота и здравето на хората и отбрана на държавността и реда. Споделям разбирането, че работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е освен извънредно виновна, само че и натоварена с пределно доста упования. Съвременната действителност постанова да усвоявате от ден на ден нови и нови познания, с цел да сте съответни на софтуерните условия и ежедневните провокации “, сподели Ковачев.

Той акцентира, че европейската принадлежност на България дава опция на служителите на реда да разполагат със модерна техника и съвременни системи за предварителна защита на закононарушенията и разкриване на нарушителите.

" Същевременно Вашият опит и професионални триумфи обогатяват и основават предпоставки за усилване на устойчивостта на правоохранителните органи в Европа. Колкото и да се развива едно обществото и технологиите, Вие непроменяемо сте на първа линия и посрещате първи спешните обстановки “, показа още регионалният шеф и разяснява, че Макс Вебер не инцидентно е споделил, че служителите на реда са " социолози с пагони “.

Областният шеф благодари на чиновниците на реда за напъните, които поставят за качествено осъществяване на служебния си дълг, като означи смисъла на активността им за провеждането на почтени и транспарантни избори за локална власт в региона.

" Гарантирането на спокойното практикуване на главното право на всеки един от нас да избере своите ръководители и да структурира локалната власт е измежду главните. Не инцидентно локалната власт и органите на реда са измежду гарантите за резистентност и триумфи на обществото “, показа още Ковачев.

Той приказва и за ролята на Интерпол и взаимоотношението на организацията с българската полиция. Не на последно място той прикани служителите на реда да обръщат внимание на децата и подрастващите, като ги стимулират един ден да изберат точно техния професионален път. Не инцидентно като най-емоционална бяха избрани срещите онлайн на родители и деца с представители на другите полицейски структури, които в продължение на няколко часа посочваха на любопитните какво съставлява полицейската работа.

По традиция церемонията приключи с полагане на венци и цветя пред монумента " Признателност и популярност “, ситуиран пред дирекцията. Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов бяха наградени четирима чиновници на ОДМВР, а със заповед на старши комисар Пламен Първанов близо 80. В празника се включиха и деца от детското полицейско ръководство към СУ " Йордан Йовков “ в Русе.

От своя страна шефът на ОДМВР старши комисар Пламен Първанов уточни, че Свети Архангел Михайл е светецът, който въплъщава борбата на силите за реализиране на положително и ред, истина и истина. " Подобна борба водим всекидневно и ние – представителите на българската полиция, с цел да подсигуряваме правда, успокоение и сигурност.

Професионалните измерения на нашата активност са ни отредили динамичен и тежък делник, пъстър с доста отговорности и труд “, сподели шефът на ОДМВР, като уточни, че тези условия са сложени пред тях от обществото. Той изрази и признателност към сътрудниците си за неуморния труд, който поставят и за всеки момент, в който се пробват да бъдат по-силни, по-находчиви и по-решителни от злото, както и по тази причина че макар напрежението и високото движение съумяват да са съсредоточени, дружелюбни и да реализират триумфи в битката с престъпността. Директорът на ОДМВР пожела на чиновниците здраве, благоденствие, персонални и професионални триумфи.

На празника участваха и редица представители на локалната и държавна власт, на другите структури към Министерство на вътрешните работи, както и магистрати. Поздравителни адреси бяха получени от Окръжен съд – Русе, Регионалната дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията, Военно формирование 32420, Русенския университет " Ангел Кънчев “ и Регионалното ръководство на образованието.

Сред гостите на церемонията беше и краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на Община Русе Димитър Недев, който благодари на служителите на реда за всеки момент, в който те извършват служебните си отговорности макар несгодите и напрежението. Той означи, че активността им съставлява огромно предизвикателство и означи, че те постоянно са разполагаем 24/7, гарантирайки спокойствието на жителите на общината. Недев пожела на служителите на реда да бъдат здрави и да намират време, в което да прекарват радостни и щастливи мигове със фамилиите си.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР