В настоящия мандат един от основните проблеми на града продължава

...
</TD
>В настоящия мандат един от основните проблеми на града продължава
Коментари Харесай

ВМРО: Всеки от нас може да помогне за подобряване качеството на въздуха, който дишаме в Пловдив

В сегашния мандат един от главните проблеми на града продължава да бъде качеството на въздуха, който дишаме, и ограниченията, които се подхващат от виновните институции в лицето на общината и страната.

Общинският консултант Иван Црънчев дефинира като значително значим започващия втори план за прекосяване от отопляеми уреди, ползващи твърдо и течно гориво, към такива имащи екологична съобразеност.

" Прави усещане, че при кандидатстващите остана една горчилка от незадоволително гъвкавата процедура по кандидатстване и утвърждение и тромавия механизъм по действителна замяна, както и незадоволителната промоция на плана към жителите.

Искрено се надяваме да са научени грешките от предходния опит ", показа доктор Црънчев.

Припомняме, че преди 2 години, когато започва първият план по предпочитана ос 5 " Подобряване качеството на атмосферния въздух ", Вътрешна македонска революционна организация инициира осведомителна акция " Сменете старите печки с екоуреди ".

Още тогава Общинското управление на ВМРО-Пловдив и общинските съветници на партията в града започнаха осведомителна и разяснителна акция по отношение на осведомяването на жителите за преимуществата и изгодите от плана по замяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво с чисто нови екоуреди, безплатно предоставени от Община Пловдив, като бенефициент по плана.

Битовото отопление с дърва и въглища е главен източник на замърсяване на въздуха с фини прахови частици, като в избрани жилищни региони и квартали записаните концентрации на замърсителя надвишават допустимите правила и основават евентуален риск за здравето. Подмяната на уредите, употребяващи дърва и въглища, с различни екологични източници на отопление цели да се усъвършенства качеството на въздуха, който дишаме.

" Всеки от нас може да помогне за възстановяване качеството на въздуха, който дишаме. Отговорността ни като обществени жители, и като далновидни родители милеещи за бъдещето на децата и внуците ни, е от основно значение за справяне със замърсяването на въздуха и понижаване на нездравословното му влияние. Това е единственият вероятен път напред.

За нас е значимо какво е мнението на пловдивчани по тематиката. Как да се усъвършенства процеса по осъществяване на плана?

Ще се радваме да чуем гледната точка на съгражданите ни  в нашата приемна всяка сряда от 17.00 часа в клуба на Вътрешна македонска революционна организация на бул. " Марица " 51 ", прикани доктор Иван Црънчев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР