В началото на следващата седмица започва благоустрояване на една от

...
</TD
>В началото на следващата седмица започва благоустрояване на една от
Коментари Харесай

Започва благоустрояване на улица Елин Пелин в Благоевград

В началото на идната седмица стартира благоустрояване на една от най-новите улици в Благоевград – ул. " Елин Пелин “. Това става допустимо откакто в края на предходната седмица основният проектант на Общината издаде позволение за градеж на този обект.  

Улицата ще бъде асфалтирана, ще бъдат построени тротоари и ще бъде сложено съвременно улично осветяване. Изпълнител на обекта е благоевградската компания " Пиринстройинженеринг “ ЕАД, която завоюва публичната поръчка за възлагане на строителните действия. Срокът за осъществяването им е 120 календарни дни.

Средствата за благоустрояване на ул. " Елин Пелин “ в размер на 397 772, 40 лева с Данък добавена стойност са заложени в Капиталовата стратегия на Община Благоевград за тази година.

Ул. " Елин Пелин “, която е в непосредствена непосредственост до бул. " Св. св. Кирил и Методий “, е основана преди 16 години по отношение на построяването на нови кооперации в региона. От тогава тя е на земна основа, напредването по нея е затруднено, изключително при превалявания, и основава съществени проблеми на десетки фамилии.

Тази седмица стартира и подготовката за поетапно изкърпване на проблематичните сектори по уличната мрежа в регионалния център, предоставено с социална поръчка на " Грома холд “ ЕООД. Неравностите ще се запълват по нов по-устойчив метод, който да подсигурява издръжливостта на асфалтовата настилка във времето и да й придаде по-добър естетически тип.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР