В края на миналата седмица получихме финансова глоба от 17

...
</TD
>В края на миналата седмица получихме финансова глоба от 17
Коментари Харесай

Община Пловдив може да бъде глобена със 17 млн. лв. заради проблеми с договор, подписан от Пламен Райчев

В края на предходната седмица получихме финансова санкция от 17 млн. лева за погрешно извършена поръчка за Пречиствателна станция от. Тя е извършена през юни месец 2019 година и съгласно ОСЕС определеният реализатор не е трябвало да бъде определен. Глобата е наложена и ще бъде взета. Това съобщи на днешната изключителна конференция кметът, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.

По думите на заместник-кмета повода за наложената финансова санкция е погрешно осъществяване на публичните поръчки и погрешно е определен изпълнителят от предходния мандат.

Още през 2021 година обаче Община Пловдив е била предизвестена, че планът е в заплаха, само че тогава не са взети своевременни ограничения.

" На базата на това ръководещите органи имат проверяващи органи в тази ситуация ОСЕС, който е длъжен да глоби Община Пловдив по този план, като не 5, а 25 % е сумата или това са 17,1 млн. лева ", изясни Райчев и добави:

" На този стадий изричаме становище към оперативната програма и ОСЕС. Бяхме на диалози с представители на Министерство на финансите. Това е един голям удар за Пловдив, защото е половината от финансовата стратегия за целия град. "

На въпрос на Plovdiv24.bg  за какво откакто е знаел, че има проблем с избора на реализатор е подписал изясни, че договорът е подписан февруари месец с изпълняващата компания, само че решението за избора на реализатор и определението на участника е от юни 2019 година.

" Тогава нас ни е нямало, ОСЕС постанова глоба за извършената процедура, ОПОС също има забележки към извършената процедура и решението. Има обаче решение на Върховен административен съд за потвърждаване на избора на реализатор и ние изпълнихме решението на Върховен административен съд. ", изясни, като учитни, че Пречиствателната станция сега е на акт 15.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР