В края на февруари Върховният касационен съд измени мярката задържане

...
</TD
>В края на февруари Върховният касационен съд измени мярката задържане
Коментари Харесай

Едно от най-мистериозните двойни убийства в Пловдив отново влиза в съда

В края на февруари Върховният касационен съд промени мярката " задържане под стража “ в " домакински арест “ на експолицая Венцислав Караджов от Пловдив. Днес въпросът ще се прегледа от 10,00 часа в Апелативния съд в града под тепетата.

Делото е формирано по митинг на Окръжна прокуратура – Пловдив, с който се прави искане първоинстанционната присъда да бъде променена, като на подсъдимия Караджов бъде наложено наказване пожизнен затвор без подмяна. Постъпила е и тъжба от бранителя и персонално от Караджов с искане да се анулира присъдата и подсъдимият да бъде приет за почтен и оневинен по повдигнатото му обвиняване.

С присъда № 69/28.09.2018 година, постановена от Окръжен съд - Пловдив, подсъдимият е приет за отговорен за това, че на 15.05.2016 година в Пловдив съзнателно е умъртвил повече от едно лице – майка си и татко си, като убийството е осъществено преднамерено, с особена свирепост и с користна цел, заради което е наказан на пожизнен затвор.

По тъжба на подсъдимия и неговите бранители с решение на Върховния касационен съд за повторно е анулирано решението на Пловдивския апелативен съд, като делото е върнато за ново разглеждане от различен състав на въззивния съд за премахване на допуснати  процесуални нарушавания.

Върховен касационен съд е трансформирал мярката за неотклонение на Караджов от " задържане под стража “ в " домакински арест “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР