В голяма зала на ДК Борис Христов“ бяха представени две

...
</TD
>В голяма зала на ДК Борис Христов“ бяха представени две
Коментари Харесай

Tри концепции, които са от изключително значение за Пловдив

В огромна зала на ДК " Борис Христов “ бяха показани две от концепциите с присъединяване на община Пловдив, както и концепцията на НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов “, в която е включен и Драматичен спектакъл Пловдив.

Управителят на ОИЦ-Пловдив Нели Караджова откри събитието и срещна присъстващите с Интегрирания териториален метод при вложение на средства от европейските фондове, който ще се ползва за първи път в България. Този метод се реализира на база партньорства, в които всички страни способстват, а концепциите са по този начин направени, че да има синхрон и дейностите да водят към постигането на съответна цел.

Общините Пловдив, Стара Загора и Хисаря си сътрудничат в концепция за интегрирани териториални вложения (КИТИ): " По пътя на Античността “ - Интегриран териториален туристически продукт/маршрут, свързващ античното културно завещание на територията на Южен централен район и Югоизточен район, с водещ сътрудник - община Пловдив. Проектът цели основаването и популяризирането на общ тематичен маршрут от обекти на античността.

Заедно с сътрудниците активизираме това, което имаме като културно завещание и го събираме в един общ пакет, вършим нещо пионерско, тъй като сме планували обща билетна система и смесен билет сред три града, съобщи зам.-кметът по просвета, археология и туризъм на община Пловдив . И добави още, че градовете не са съперници, а сътрудници, тъй като е значимо екскурзиантът, който пристигна в Пловдив да отиде и в Хисаря или назад. С  благоустройството и реставрацията на южната и източната страна на Античния Форум на Филипопол ще бъде приключен цялостния образ на централната градска част в Пловдив.

Втората идея, която бе разисквана е  " Брегове на съвремието - комплекс от ограничения за основаване на зелена, новаторска и приобщаваща градска среда в Габрово и Пловдив “. В нея е предвиден основен ремонт и благоустрояване на кино Космос и екстензивен зелен покрив и фотоволтаична покривна система, както и облагородяване на южния бряг на река Марица. Водещ сътрудник на концепцията е община Габрово, където се планува основаване на Център " Кристо и Жан-Клод ", обновяване на Музей " Дом на хумора и сатирата ", обновяване на Музей " Дом на хумора и сатирата ", устойчиво възобновяване на Спортна зала " Орловец ", благоустрояване на крайречната зона на р. Янтра.

Директорът на трагичен спектакъл - Пловдив Сюзанна Арутюнян-Василевска показа концепцията Комбинирана идея за подкрепяне на театралните изкуства с потребление на инструментите по стратегия BG16FFPR003-2.001 – КОНЦЕПЦИИ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ (ИТИ) с ВОДЕЩ ПАРТНЬОР - НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов “. Тя изясни, че плануваните действия в концепцията са за възобновяване на техническото съоръжение в камерната и огромна зала на театъра, което ще разреши да бъдат представяни нови и съвременни постановки, както и театърът да има опция да посреща гост-представления от други страни.

И трите концепции са от извънредно значение за Пловдив и ще дадат значителен напредък за културното развиване на града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР