В Доходното здание се проведе Конкурсът за непрофесионалисти, част от

...
</TD
>В Доходното здание се проведе Конкурсът за непрофесионалисти, част от
Коментари Харесай

12-годишно момиче получи специалната награда на кмета за най-вкусна торта Гараш

В Доходното здание се организира Конкурсът за непрофесионалисти, част от Фестивала на торта Гараш, проведен от Община Русе, Оперативна програма " Русе Арт ", Общинска фондация " Русе - град на свободния дух “, както и представители на бизнеса и локалните културни институти.

В него сладката конкуренция се включиха повече от 30 участници, които подготвиха 34 торти. Големият победител бе Гергана Живкова, която си потегли с парична премия, връчена ѝ от началник Ради Стамболов.

На второ място се класира Стефана Йорова, а третото място остана за Елена Стоянова.

Пенчо Милков имаше нелеката задача да дефинира най-вкусната торта, която да получи специфичната премия на кмета. Тя бе присъдена на 12 годишната Александра Барбова със своята Гараш с бял шоколад.

Русенските публицисти пък отличиха 19-годишната Даяна Пенкова, която получи премията на медиите. Бъдещата студентка по обществени действия в Русенския университет ги впечатли с направения от нея десерт, който оптимално се приближава до истинската рецепта.

За втора поредна година специфична премия бе връчена от Диана Коларова, която твърди, че има истинската рецепта за торта Гараш. Тя отиде при Валентина Пейчева.

Най-младата участничка в състезанието беше 11-годишната Преслава Пенева, която бе отличена от уредниците. Всички участници получиха грамоти и предметни награди.

Изненадата за присъстващите на състезанието беше появяването на световноизвестния рапър Нана, който се включи в дегустацията на торти и също избра най-хубавия съгласно него десерт. Изпълнителят благодари на уредниците на състезанието и се снима със своите фенове.

Междувременно на сцената пред Община Русе шеф Ради Стамболов направи проява по какъв начин се приготвят Гараш трюфели. Популярният началник готвач направи повече от 4000 десерта, които предложи за дегустация на присъстващите.

През целия ден русенци имат опцията да пробват разновидности на вкусната торта Гараш и други сладки изкушения от 11 локални сладкарници. Те са изложени пред Съдебната палата, писа Dunavmost.com.

Веселият празник продължава след 17 ч. в градинката пред Доходното здание ще стартира детската кулинарна работилница " Вкусно и потребно " с Деница Филева. Там ще се организира и надпреварата " Мама, баща и аз ".

На сцената пред Съдебната палата в 17:30 учениците от ПГ по туризъм ще забавляват с анимация най-малките, а след тях са осъществяванията на Школата за изкуство и просвета " АРТи КУЛ ".

Кулминацията на Фестивала на торта Гараш ще бъде на сцената пред Община Русе. В 20:00 часа на сцената ще се качат Танцово студио " Фрийдъм " и известните реализатори Били Хлапето и D3МО, които ще подгреят публиката за осъществяванията на Нана.

Вечерта ще приключи с обилна заря.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР