В 10.00 часа в катедрален храм Света Богородица в Пловдив

...
</TD
>В 10.00 часа в катедрален храм Света Богородица в Пловдив
Коментари Харесай

В Пловдив започнаха честванията по повод 138-та годишнина от Съединението

В 10.00 часа в катедрален храм " Света Богородица " в Пловдив бе отслужен церемониален молебен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит , съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Той бе във връзка 138-та годишнина от Съединението и празника на града под тепетата.

В знак на съпричастност към потърпевшите наши съграждани по Южното Черноморие кметът на Пловдив  по-рано през днешния ден анулира плануванаъа концертна стратегия, в това число и на Античния спектакъл. 

Отменя се и тържествената заря, както и обичайният банкет на кмета. По предписание на Димитров със средствата, планувани за него, ще бъдат закупени хранителни пакети за бедстващите.

В програмата по отбелязването на 138-ата годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив остават следните публични прояви:

11.30 часа – Паметна плоча на майор Райчо Николов (до Римския стадион) - полагане на венци и цветя

12.00 часа – Регионален исторически музей, зала " Съединение " - гала по връчване на оценката " Почетен жител на град Пловдив " на Огнян Видев и Стоян Сърданов.

19.45 часа – Регионален исторически музей, зала " Съединение " - показване на изложбата " Дарителството има значение "

20.30 часа – Площад " Съединение ": Вечерна инспекция във връзка 138-та годишнина от Съединението на България и Празник на град Пловдив

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР