Уведомили сме фирмата, която е изпълнител по проекта и е

...
</TD
>Уведомили сме фирмата, която е изпълнител по проекта и е
Коментари Харесай

Хубава работа, ама българска: От ТУ Пловдив с уклончив отговор за бул. Санкт Петербург

" Уведомили сме компанията, която е реализатор по плана и е извършено обследване на компрометирания участък. Задвижена е процедура, която е по ремонтните действия, само че не мога да ви дам период ".

Това показа основен специалист Милослава Кондова-Николаева от Технически университет София - филиал Пловдив пред кореспондент на Plovdiv24.bg.

Потърсихме я във връзка със.

Кондова добави, че инсталираните на пътното платно датчици са по план на огромен европейски производител.

" Тяхната политика е единствено техни чиновници да имат право да работят с тях. Такива са изискванията на гаранцията. В момента се търси вид за временен ремонт, с цел да могат да се предпазят датчиците, тъй като те другояче ще се повредят. "

Експертът сподели още, че когато бъде уточнен срокът на ремонта, ще се търси съдействието и на община Пловдив за ограничаване на придвижването в този регион.

Припомняме, че проблематичното оборудване бе инсталирано през 2022 година, а Техническият университет бе в основата на основаването му.

Преди време от образователното заведение се похвалиха, че Функцията й е да обработва и прави относителен разбор на получените данни от разнообразни сензорни системи за да сътвори оптимални решения в действително време.

Системата е известна като пасарелка и е инсталирана пред втори корпус на ТУ, намиращ се бул. " Санкт Петербург “ 63.

Пасарелката извън наподобява като огромна железна рамка с екрани над шестте платна на булеварда, по който минават по към 4000 автомобила на ден в двете направления /данни от 9 юни 2022 г./, с неимоверно количество сензори на нея и в асфалта.

Има и датчици, измерващи геометричните размери на транспортните средства – широчина, дължина, височина. Цялата система е доста комплицирана, тъй като обобщава информация от 3 типа датчици за тегло, 3 типа камери, има и метеорологична станция, измерваща температура, мокрота, скорост и посока напразно, дебелина на водния филм върху асфалта, точка на заледяване, точка на оросяване, превалявания, видимост. На базата на агрометеорологическата информация може да се извади известие върху огромните екрани на пасарелката, предупреждаващо за опасности. Цялата информация се натрупва в огромна база от данни в университета.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР