Управлението на Пловдив има много кусури, но над всички стои

...
</TD
>Управлението на Пловдив има много кусури, но над всички стои
Коментари Харесай

Опозореният шеф на Градини и паркове с ново комично и неадекватно поведение

Управлението на Пловдив има доста недостатъци, само че над всички стои шефът на " Градини и паркове ". В серия от и управническата и на Козарев, само че вместо да си или най-малко това, което ситуацията му разрешава -,. Повод за " изявлението му " стана реконструкцията на Дондуковата градина. В своя позиция, осъществена във фейсбук, Козарев се възмущава, че него никой не го бил питал за реконструкцията:

Днес участвах в разискване, касаещо реорганизация на Дондуковата градина. Искам ясно да заявя, че този план нито е обсъждан с Оперативна програма “Градини и паркове ", нито е координиран. Възложител е регион “Централен ", реализатор е консорциум “Дондукова градина " на стойност 4 500 000лв. По този план ние можем само и единствено да бъдем реализатори и то по заповед на кмета на регион “Централен ".

И с цел да няма недоразумения и обвинявания - в случай че бъдат отсечени каквито и да е дървета, то това е по утвърждения план и по заповед от регион “Централен ". При такава висока стойност на този план, най-добре да се наеме компания, която да отстрани дърветата, с цел да няма на следващия ден отново прекачване на отговорността към нас - Оперативна програма “Градини и паркове ".

Да бяхте съгласували и с нас плана, с цел да има споделена отговорност. Сега отговорността е ваша.

Имаше въпрос от присъстващите: Откъде ще се заплатят дейностите по санитарната сеч - от бюджета за осъществяване на плана или от бюджета на Оперативна програма “Градини и паркове "? Отговорът беше: Да, ще се изразходват средства от бюджета на Оперативна програма “Градини и паркове "!

Първо, желаеме да напомним на господин Козарев, че той и предприятието му съществуват точно, с цел да кастрят, режат и така нататък дървета при нужда. Съвсем обособен въпрос е, че те със забележителна непримиримост отхвърлят да си правят работата, което пловдивчани усетиха в джоба си, когато в града задуха малко по-силно.

Другата им функционалност е да садят цветенца. Явно обаче и това е непостижима задача за управническия потенциал на Козарев, тъй като в не толкоз далечното минало Пловдив се хвалеше с цветните си алеи, засяването на голям брой рози и така нататък, до момента в който откогато Козарев пое юздите на " тежкото " дружество, занемарихме и цветенцата.

Второ, постанова се да осведомяваме Козарев, че планът за Дондуковата градина и реконструкцията е координиран от НИНКН, направен от екип проектанти, които са ландшафтни архитекти. Въз основа на плана е издадена заповед от регион " Централен " за унищожаване на болните дървета, разказани във фитосанираната оценка на плана. Съгласно наредбата за запазване на зелената система Оперативна програма " Градини и паркове " са реализатори на заповедите и няма по какъв начин предприятието да съгласува, който и да е план, то няма пълномощия за това, а единствено общината или региона посредством съответния ландшафтен проектант.

Та в тази връзка с кого тъкмо да? Веско има само задължението да реже заболели дървета и правото да мълчи, с цел да не се излага. Той, за жалост на целокупното пловдивско население, не знае даже по кое време да замълчи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР