ул. Славянска N69Най-нетърпеливите жители и гости на Бургас разгледаха обновения

...
</TD
>ул. Славянска N69Най-нетърпеливите жители и гости на Бургас разгледаха обновения
Коментари Харесай

Етнографският музей на Бургас е неузнаваем

ул. " Славянска " N69

Най-нетърпеливите поданици и посетители на Бургас разгледаха актуализирания Етнографски музей минути след неговото показване, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Изцяло реновирано е дворното пространство, където се намира открита сцена. Музеят към този момент разполага Етно кухня, Етно кафене, 2  реставрационни ателиета – за метал и керамика, както и нови фондо складове.

" Етнографският музей на Бургас е най-старата постройка в нашия град. Тази година се навършват 150 години от постояването й. Тя е била доста неща преди да се трансформира в музей, само че през далечната към този момент 1980 година тук отваря порти Етнографският музей. До през днешния ден не е имало възобновяване на експозицията, не е имало и ремонт на откритите пространства и на постройката. Минахме през доста компликации и макар тях ремонтът се случи ", означи при откриването доктор Милен Николов – шеф на Регионалния исторически музей.

Кметът на Бургас прикани шефовете на учебни заведения и детски градини да доведат децата на Бургас да се срещнат спомените на жителите на нашия район. " Всичко до последния подробност е премислено, с обръщение, съхранено. Благодаря на всички, които помогнаха да се възвърне етнографското самочувствие на нашия град. Нека се гордеем и нашите посетители да оценят, че сме поданици на район с богати духовни, културни етнграфски обичаи ", сподели Николов.

Ремонтът е изпълнен по плана на Община Бургас.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР