Украинката, която е е получила първа помощ от сънародници с

...
</TD
>Украинката, която е е получила първа помощ от сънародници с
Коментари Харесай

Ето какво е състоянието на украинката, която получи инсулт в бежанския център в Пловдив

Украинката, която е е получила първа помощ от сънародници с здравно обучение. Тя е ориентирана в болница и с нея има придружителка, заяви за Plovdiv24.bg Наталия Елис. 

Изключително обезпокоително е, че дълги часове украинската общественост няма информация за положението на дамата. Знае се единствено, че е в реанимацията на УМБАЛ " Св. Георги ". Придружителката не била позволена в лечебното заведение, тъй като не била нейна родственик и я посъветвали да отиде на идващия ден сред 12 и 13 ч. за настояща информация.

Жената с инсулт е на 70 години. Пристигнала е в Пловдив през юни. Изключително положителна и обществена жена е, споделя Наталия Елис. Занимавала се с плетене на една и две куки, учела и другите дами да плетат. Имала високо кръвно, само че се включвала интензивно в дейностите в центъра. Състоянието й е било  следено от медицински сестри и лекар украинци. 

Това е първият случай на човек от приемния център със сериозен здравословен проблем. Наталия Елис е възмутена от бавната реакция на Спешна помощ. В 8:06 ч. е подаден сигнал на незабавния телефон 112, а колата за спешна помощ е пристигнала чак в 8:39 ч. През лятото е имало преживелица с примрял мъж, за който също е викана кола за спешна помощ и медицинският екип пристигнал след повече от половин час.

" Защо търпите това състояние?! Застанете пред министерства и стойте, до момента в който не получите по 30-50 коли за спешна помощ във всеки град! Има пари в бюджета. Особено след като Лукойл стартира да заплаща налози. Събудете се! " - прикани Наталия Елис. По нейна информация, тази обстановка е по искане на Българския лекарски съюз, това би трябвало да се промени, безапелационна е тя. 

Вариант за справяне с дефицита на медицински фрагменти в системата на българското обучение е приемането на облекчена процедура за признание дипломите на украинските медици. В момента продължителността на процеса е доста муден и лишава минимум 4-6 месеца, за разлика от Чехия, където незабавно се признават, изясни Наталия Елис. Първо би трябвало да се мине сполучливо курс по български език и по-късно - легализацията на здравното обучение. Няколко индивида в Пловдив към този момент чакат да им бъдат приети дипломите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР