.td_uid_42_5cbde16d05045_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbde16d05045_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}В последно време се наблюдава значителен

...
.td_uid_42_5cbde16d05045_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbde16d05045_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}В последно време се наблюдава значителен
Коментари Харесай

От колко гигабайта RAM се нуждаем днес: 8, 16 или 32?

.td_uid_42_5cbde16d05045_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbde16d05045_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
В последно време се следи забележителен спад в цената на RAM паметите заради намалялото търсене и по-бавните продажби. Например, комплект 2 x 8 GB G.Skill Ripjaws V DDR4 RAM памет, която струваше към 450 лева преди година през днешния ден е 250 лева А 32 гигабайтовия вид през днешния ден може да се откри за към 400 лева, при изискване че преди година се продаваше за над 800 лева

С това понижение е разумно да се зачудите дали да не купите повече RAM за компютъра си. Но от какъв брой RAM се нуждаете в действителност: 8, 16 или 32 GB?

С годините, потребността за повече RAM се е нараснала. Уеб страници, стратегии и игри заделят и употребяват повече RAM спрямо преди няколко години. Преди няколко години, геймърите можеха да се разминат с 8 GB за естествена приложимост, в това число и гейминг. Днес това количество може да бъде погълнато от единствено една игра, малко тежко рендериране или просто сърфиране в интернет с няколко отворени раздела.
.td_uid_41_5cbde16d04bb1_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cbde16d04bb1_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Ако сегашната ви RAM памет се запълни, компютърът ви ще реалокира каквото може в page файла на твърдия диск или SSD-то ви. А в случай че това, което вършиме изисква това прекачване напред-назад да се случва постоянно, може да забележите забавяния, насичания и даже забиване. Независимо от това какъв брой бърз диск имате, скоростта му постоянно ще е неведнъж по-ниска от тази на RAM паметта ви.

Въпреки че незадоволителната RAM памет може изцяло да вцепени даже и най-мощният компютър, прекомерно многото RAM памет е хабене на пари. И без значение от бюджета ви за компютър, всеки лев е от голяма важност. Нека да забележим какво можете да вършиме с разнообразни количества памет.
8GB: Абсолютният най-малко за множеството хора
Като за начало, дано не забравяме за разновидността 4GB. Освен в случай че не „ подмладявате “ остарял компютър или си купувате Chromebook, 8 GB е абсолютният най-малко за множеството хора.


На машина, която има 6 отворени раздела на браузъра и един отворен Word документ се заемат съвсем 4 GB.
Поради тази причина, компютър с 4 GB RAM е най-подходящ като машина предопределена за интернет / имейл / лек гейминг. Повечето игри за компютър употребяват много RAM памет. Тествани са 6 игри (F1 2018, Apex Legends, Battlefield V, PUBG, The Division 2, и Shadow of the Tomb Raider), с цел да забележим тъкмо какъв брой употребяват. Забележете, че това е без други работещи стратегии: единствено Windows (който употребява 2.7 GB в режим на готовност) и самата игра.

В тези заглавия, тоталното количество RAM което се използваше варираше от 6.6 GB до 11.3 GB (F1 2018 и The Division 2 съответно). Дори най-ниското 6.6 GB беше прекомерно покрай 8 GB. Така че, в случай че сте геймър, може и да ви се размине с 8 GB RAM, само че по принцип се предлага да си вземете най-малко 16 GB.

8 GB RAM са задоволителни за тези, които не употребяват тежки стратегии и не играят съвременни игри. Можете да употребявате компютъра си за ежедневна работа без да запълните RAM-та, само че в случай че планирате да вършиме нещо по-натоварващо, може да надминете това количество.
16GB: Златната среда
Днес, 16GB е златната среда сред цена и потенциал за множеството запалянковци и геймъри. Това количество ви дава опцията да вършите няколко неща едновременно без да се постанова да затваряте раздели или стратегии.

Дори с The Division 2, която употребява 9 GB, и с отворен браузър с 14 раздела, отворен Word документ и пуснат Twitch на фона, системата използваше към 14 GB. Това се приближава до лимита от 16 GB, само че действително видяно, какъв брой постоянно ще ви се постанова да играете и да работите по едно и също време?

Само че, в случай че се занимавате с обработка на фотоси и видео, ще се нуждаете от повече. Тези, които рендерират огромни файлове или правят друга работа, която натоварва RAM-та, може да се нуждаят от 32 GB или повече. Но като се изключи тези случаи, множеството от нас могат да се разминат с 16 GB.
32GB: Твърде доста?
Надграждането до 32 GB дава много по-голяма независимост във връзка с оставянето на отворени стратегии (и доста, доста раздели) без особена грижа. Никоя от тестваните игри не се приближава до 16 GB, а какво остава за 32 GB. Някои от работещите консуматори, които манипулират огромни файлове, или повече от един едновременно би трябвало да обмислят разновидността 32 GB. Със сигурост има обстановки, които изискват повече от 16 GB и доближават потребителя до идната стъпка от 32 GB, само че за множеството от нас, тези случаи са извънредно редки.

Така че, какво можем да вършим с спомагателния потенциал, който ни дават 32 GB, в случай че не го използваме постоянно? Обработката на фотоси и видео (и други сходни задачи), изключително в 4K резолюция, могат да се улеснят много от съществуването на RAM диск, който заделя част от наличната RAM памет и я употребява като общоприет диск. Той може да се употребява като диск – чернова за планове, което е доста по-бързо от който и да е различен диск – даже и доста бързите PCIe SSD дискове. В тези случаи, RAM дискът може доста да редуцира времето за един план и да усъвършенства продуктивността (като преглеждането на нерендериран видео проект).
Заключение:
Та, какво е заключението след всичко това? Достатъчни ли са 8 GB? А нужни ли са 32 GB? За множеството хора отговорът ще е „ Не “ и на двата въпроса. Въпреки че има хора, които могат да се разминат с 8 GB RAM, в случай че играете модерни игри и/или вършите натоварваща системата работа, 16 GB са за предпочитане. При тях, множеството консуматори могат да оставят отворените си задания отворени на фона и през това време да изиграят една или две игри без да надвишават количеството RAM и да накарат системата да се забави (или даже да забие).

Но пък въпреки това, 32GB, е прекомерно доста за множеството запалянковци през днешния ден. Изключение вършат тези, които обработват фотоси в RAW формат или видео с висока резолюция (или други също толкоз натоварващи паметта задачи). Но въпреки всичко, в случай че спомагателния потенциал не се употребява, може да се трансформира в RAM диск за супер бърз достъп до информация, което може да е отполза за някои стратегии и задания.

Ако сегашният ви метод на приложимост на системата не се приближава до 16 GB при цялостно натоварване, си купете 16 GB. Ако забележите, че системата ви постоянно се приближава до 16 GB, няма да е неприятно да обмислите разновидността да си купите 32 гигабайтов комплект при изискване, че цените на RAM паметта не са били толкоз ниски от години насам.

Ако имате ATX дънна платка с четири или повече RAM слота, най-умното решение би било да си вземете 16 GB RAM разграничена на два стика по 8 GB и да видите какъв брой още ще паднат цените. Ако не престават да падат надолу, можете да си купите още два съвместими стика и да ги включите дружно със сегашният ви чифт. Система с четири конфигурирани стика може да не е с толкоз висока периодичност на паметта колкото система с два, само че пък в случай че можете да употребявате спомагателната памет, е по-добре да имате два пъти повече памет, която е малко по-бавна, в сравнение с два пъти по-малко, която е малко по-бърза. Тестове с овърклокване на RAM на платформата на AMD Ryzen X470 демонстрираха, че високите честоти на RAM стиковете не постоянно водят до някакви забележими усъвършенствания в продуктивността, в случай че не употребявате вградена видеокарта или някоя характерна стратегия.
.td_uid_43_5cbde16d053d9_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cbde16d053d9_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР