Учителите и учениците от специалност Компютърна графика ще представят изложбата

...
</TD
>Учителите и учениците от специалност Компютърна графика ще представят изложбата
Коментари Харесай

Изложба с протест в Кюстендил

Учителите и учениците от компетентност " Компютърна графика " ще показват изложбата " Графичен темп “. Танцът на цветовете “, съобщи кореспондент на " Фокус “ . Откриването е от 18.00 часа във фоайето на Общински трагичен спектакъл – Кюстендил. Изложбата ще бъде придружена от митинг против желание просветното министерство за стесняване на приема в паралелки по изкуствата в гимназиите.

Планира се за идната образователна година единствената съществуваща сега паралелка по изкуство - тази по компютърна графика в ПМГ, да бъде закрита.

Според уредниците на митинга сега се притискат учителския колектив и и.д. директорка на учебното заведение непринудено да се откажат от банкет по тази компетентност.

" Ще затворим ли пътищата на кюстендилските деца към едно мъдро, съвременно и перспективно образование, обвързвано с изкуствата и с новите технологии, и ще оставим новите генерации кюстендилски гении на деформиращи ги псевдо образования и на претопяване на тяхната естетическа сетивност и нематериалност “, питат уредниците на митинга.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР