Ученици от Строителната гимназия в Бургас се грижат за екзотични

...
</TD
>Ученици от Строителната гимназия в Бургас се грижат за екзотични
Коментари Харесай

Ученици от Строителната гимназия в Бургас се грижат за екзотични цветя в Севиля

Ученици от Строителната гимназия в Бургас се грижат за екзотични цветя в общински разсадник в Севиля, Испания. ПГСАГ " Кольо Фичето “ – Бургас извършва план " Европейски опит за нашата професионална и житейска реализация “ - KA122-VET – Краткосрочни планове за подвижност на личен състав и учащи в областта на професионалното обучение и образование по стратегия Еразъм+. Проектът дава опция за практическо образование на 25 възпитаници от специалностите " Строителство и архитектура “, " Геодезия “ и " Парково строителство “ в Севиля, Испания. Обучението включва следните тематики: биоклиматична къща, фотограметрия с дрон, озеленяване.

Първата група  по плана сега се намира в Севиля. Тя се състои от възпитаници от 10 и 11 клас, компетентност " Парково строителство и озеленяване “. Стъпвайки на добитите към този момент познания от образователните часове, учениците се срещат с разнообразни декоративни растения и специфични  им способи за развъждане, съгласно почвените и климатични условия в Испания. Престоят на първата група е от 2 до 16 февруари. Учениците са настанени в студентски общежития, а през свободното време имат обезпечена културна стратегия.

В рамките на същия план, 5 педагогичен експерти в областта на професионалното обучение и образование ще проведат опит с наблюдаване в професионални гимназии и организации в областта на строителството в Испания. Партньор по плана е асоциацията за културно съдействие сред България и Испания - Asociación Cultural Búlgara Española.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР