Учебната база на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на

...
</TD
>Учебната база на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Бургаските институции и служби – готови при земетресение

Учебната база на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в местността " Върли бряг “ стана терен на пожаро-тактическото обучение, в което се включиха представители на Областния щаб за осъществяване на Плана за отбрана при бедствия с ръководител регионалния шеф. В практическата щабна подготовка се показва земетресение с епицентър к-с " Меден рудник “ с опустошения на жилищни блокове, инфраструктура, жертви и потърпевши лица.

В симулативното проиграване се включиха разнообразни институции – районни служби на ПБЗН Бургас, ОД на Министерство на вътрешните работи, Охранителна полиция, Жандармерия, Спешен център, ЕЕН 112, БЧК, доброволни формирования. РЗИ, ВиК, ЕВН, РУО, общински чиновници и други

Целта е тестване в действително време на взаимоотношение и съгласуваност на обособените институции при положение на земетресение в региона на Бургас, оценяване на степента на употреба на ограниченията за осъществяване при земетресение, според регионалния проект за отбрана от бедствия.

В избавителните интервенции се включиха и доброволци от БЧК.

В края на симулацията щабът проучва учението и регистрира, че дейностите на избавителните екипи са били съответни. " Свидетели сме на голям брой бедствия и спешни обстановки в действително време. Доброто взаимоотношение и съгласуваност на институции и служби, които имат съществена функционалност за превъзмогване на вредите, помагане на потърпевши и съхранението на живота, е от съществена роля в такива обстановки “, сподели в умозаключение регионалният управител  проф. Мария Нейкова. Всички участници в тактическото обучение обаче се надяват да не се постанова в никакъв случай да реагират в действителна обстановка.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР