Цените на жилищата стигнаха своя пик, но за спад трудно

...
</TD
>Цените на жилищата стигнаха своя пик, но за спад трудно
Коментари Харесай

Брокер: Онези, които изчакват цените на имотите да паднат, да не забравят, че това отлагане ще изяде доходите им

Цените на жилищата стигнаха своя пик, само че за спад мъчно може да се  приказва.  Налице са признаците на изстудяване на пазара, демонстрират наблюденията на брокерите на недвижими парцели. 

В Пловдив покачването е с към 17%. През последните 10 години пазарът на жилища в Пловдив претърпя съществено развиване. Сделките там се подписват както от локални поданици, по този начин и от задгранични жители и българи от чужбина. През 2022 година пазарът в Града под тепетата бе динамичен – 2/3 от покупко-продажбите се подписват в рамките единствено на месец. Тристайните жилища в Пловдив към момента преобладават над двустайните, а малко над 30% от покупките се осъществят с заем.

" Моят съвет е в този момент да купуват тези със спестявания и тези, които в действителност имат потребност от покупката на жилище. Купувачите би трябвало да разполагат с най-малко 20% от сумата на парцела “, разяснява брокерът Гергана Тенекеджиева, изпълнителен шеф на " Адрес “

" Понижение на цените е евентуално да има, само че няма да знаем по кое време и с какъв брой. Погрешни са упованията, че спадът на равнищата ще последва незабавно след този на броя на покупко-продажбите. "

" Онези, които изчакват цените да паднат, не трябва да не помнят, че отлагането на тази стъпка ще докара и до продължаващо " изяждане “ на приходите им, а лихвите по кредите към момента не са почнали да порастват “, добавя тя. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР