Три села на територията на Община Благоевград продължават да са

...
</TD
>Три села на територията на Община Благоевград продължават да са
Коментари Харесай

Три населени места в община Благоевград продължават да са без електричество

Три села на територията на Община Благоевград не престават да са с прекратено електрозахранване, разгласи на конференция кметът, съобщи кореспондент на " Фокус ".Той посочи, че без ток е цяло Хърсово, отчасти без електричество са в селата Дъбрава и Бистрица.

Байкушев изясни, че тази година листата по дърветата са се задържали прекомерно дълго, заради което при снеговалежите те са натежали. Това е предизвикало строшаване на доста клони и дървета, както и натежаване на проводници. " Най-голямата повреда пристигна от далекопровод, високо напрежение, който беше паднал върху далекопровод – приблизително напрежение, което аргументи прекъсване на тока на доста места в това число и тук-там в Благоевград, измежду които кварталите " Еленово “ и " Струмско “ “, сподели още той.По думите му в Благоевград насъбраната снежна завивка е била дребна, съпоставено с тази в селата Дъбрава, Марулево и Делвино, където снегът е бил от 30 до 50 см. В Дъбрава даже е имало преспи с височина 1.5 метра.Друг проблем, на който градоначалникът Байкушев обърна внимание е, че тази заран ученическите рейсове не са могли да стигнат до село Церово, заради което учениците ще бъдат освободени от занятия.По отношение пътя за Ски курорт Картала, той посочи, че е напълно разчистен и опесъчен. Кметът разясни, че машините, ангажирани със зимното разчистване са били на терен още през нощта на събота против неделя, само че заради голям брой паднали клони, дървета и шубраци не е могло да стартира разчистване на пътя към ски зоната. " Изпратени бяха багери, получихме и помощ от ЮЗДП и ДГС – Благоевград, които ни помогнаха с техника и екипи. На всеки 10 м. имаше клони, шубраци паднали на пътното платно. От Благоевград до Славовска река имахме подобен проблем. Пътят към този момент е пристъпен при зимни условия, опесъчен е “, добави.

Временен проблем със сметосъбирането и сметоизвозването има тук-там в община Благоевград, само че кметът изрази убеденост, че той ще бъде преодолян още през днешния ден.В регионалния център всички пътища са почистени и осолени. " Забранил съм в обитаемоте места да се употребява пясък. Опесъчаване вършим единствено по извънградските пътища “, разяснява още Байкушев.

Той акцентира, че техниката за разчистване на града при зимни условия е изцяло задоволителна.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР