Треньорът Динко Дерменджиев сподели, че е правил изкуствено дишане и

...
</TD
>Треньорът Динко Дерменджиев сподели, че е правил изкуствено дишане и
Коментари Харесай

Треньорът на Дунав: В професионалния ми опит за пръв път се случва такова нещо

Треньорът Динко Дерменджиев показа, че е правил изкуствено дишане и сърдечен масаж на ударените от гръмотевица деца на стадион " Дунав " в Русе. " На един от нашите сътрудници жена му е здравно лице и тя незабавно се притече да окаже първа помощ. Абсолютно всеки, който беше тук пристигна и оказа помощ ", увери треньорът.

Хора от близки до стадиона къщи също са звъняли на 112 в опит да оказват помощ, споделиха треньорите на " Дунав " Динко Дерменджиев и Диян Димов пред Ruse24.bg

Като дългогодишни футболисти, Дерменджиев и Димов са играли и упражнявали при безусловно всевъзможни атмосферни условия. На въпроса по какъв начин е допустимо да се случи такова нещо, Дерменджиев отговори: " В моя професионален опит и като футболист, и като треньор, за първи път ми се случва такова нещо. Знам за 1-2 сходни случаи във Варна преди време с една от обединенията на " Черно море ", само че това беше много от дълго време ".

Според треньора казусът е едно на милион. " Това е огромен призрачен сън ", показа наскърбен той. Мълнията е блъснала на метри от едната футболна врата, където е била разпределена групировката. 

Стана дума и за трето дете на име Мартин Георгиев, чийто родител е бил един от помощниците. Детето е в положително положение, било е уплашено.

Двете деца, наранени от случая са част от футболния клуб от основаването на тяхната група. Динко Дерменджиев е техен треньор от 3 месеца насам. " За тези три месеца по подобен метод съм привикнал и съм ги обикнал тези деца, че те са като мои ", през сълзи описа той.

При случай на дъжд, децата незабавно биват прибирани или под аварийните скамейки, или в съблекалните, увериха треньорите.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР