Трансформациите на българите през тази година не бяха малко –

...
</TD
>Трансформациите на българите през тази година не бяха малко –
Коментари Харесай

Думи от село Богдан към добротворците: Вие сте ангели небесни!

Трансформациите на българите през тази година не бяха малко – от  възмущение и ненавист до обич и съчувствие, съпричастност и доброволчество. Негодуванието  и омразата към родните ни политици продължи да пораства, тъй като те не откриха сили да се обединят в името на хората, в името на бъдещето на България.

Но въпреки това, през тази година народът ни помъдря, понижа разделянето посред ни, за разлика от 2021 година, когато заради пандемията бяхме подготвени да заклеймим даже роден брат или сестра поради отношението му към имунизациите, да вземем за пример.

Днес към този момент не е по този начин. Дишаме по-спокойно, живеем по умерено, обичаме се повече, въпреки и по-бедни болести рецесията – политическа и икономическа.

И най-хубавото е, че на напред във времето излезе едно качество на българина, което малко беше позабравено. Това е емпатията и готовността да се оказва помощ.

И в този момент, в края на тази сложна за всички ни година, е време да се каже най-малко едно " благодаря “ точно на тези хора, които не пожалиха сили и средства и отидоха да ринат калта от домовете на бедстващите фамилии в Карловско, или изпращаха всичко нужно за тях. И за другите, които отидоха по-далеч, като помагаха на подплашените и бягащи от войната украинци.

Историите за доброволчество са толкоз доста през тази година, че не може да се опишат в една обява единствено. Ние ги разказвахме и ще продължим. Но не може да не се трогнеш от думите на сърдечната признателност на потърпевши, като тази да вземем за пример:   

" Благодаря на всички от Каравелово, които ме поддържаха. Преживях сложни дни и месеци откакто реката отнесе къщата, в която живеех.  Два месеца в парник и два месеца във фургон, само че нали оцелях след потопа.

Посрещнах Рождество Христово и Коледа, с вашата поддръжка.

Благодаря на Вас, Йова Георгиева, на Иван Герасимов,н а отец Рафаил и на Недка Клисурова. И на Димитрина Колева, която ме поддържаше материално и морално. Подкрепата и` ми оказа помощ да оцелея сред безчувствени хора.

Сърдечно благодаря  на Елена и Любо Гинзарови от Стара Загора,  за тяхната помощ и поддръжка. С тяхното подаяние, ще посрещна и Новата Година умерено.

За мен всички вие сте Ангели небесни, изпратени на земята да дарявате наслада и вяра.

Бог да ви Благослови за положителните ви каузи. Бъдете здрави и да ви се случват единствено хубави неща.

Весело посрещане на Новата 2023год.

Да е мирна и плодотворна за всички нас!

Прегръщам ви добротворци! “

И още:

" Когато получите подарък в чантичка с ей подобен надпис, какво вършиме?!

Аз плаках! Сърцето ми не стига към този момент, с цел да побере цялата добрина и хубост, с която ни заливат хора от близо и надалеч! Колкото по-грозни гледките към нас, толкоз по-красиви сърцата, които идват да ни дават кураж и топлота!

Вие сте създателите на ангелската ария, която е избавителна за нас!

Мили, изумителни хора, обичаме ви! "

Днес напълно инцидентно разбрах, че българи даже от далечна Норвегия са помагали на потърпевшите. Митко Георгиев, който живее във Фауске, е провел три тона фураж за животните на хората от Богдан и Каравелово. Кой ще се сети в подобен миг, че животните също понесоха доста. Но ето, има и такива хора.

Днес, минути преди да настъпи Новата 2023 година демонстрираме, че няма паралелна действителност, че всички сме тук и в този момент. И за стореното " положително " изискуем бездънен реверанс пред тъкмо тези елементарни хора. Нека положителното остане и през идната година!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР