Тракия икономическа зона вече е спечелила доверието на инвеститорите и

...
</TD
>Тракия икономическа зона вече е спечелила доверието на инвеститорите и
Коментари Харесай

Инвестиции за милиарди се подготвят край Пловдив

" Тракия икономическа зона " към този момент е спечелила доверието на вложителите и основаната добра икономическа среда и условия за климатична индиферентност притеглят нови компании, чиито сътрудници към този момент работят там. В сходство с концепцията Европа да настигне стопански Съединени американски щати и Азия, в идващите три години " Тракия икономическа зона " чака да притегли огромни вложители, като ще разчита и на средства по Плана за възобновяване и резистентност за в допълнение развиване на обществената инфраструктура и просвета и нововъведения. Това каза инж. Пламен Панчев, изп. шеф на " Тракия икономическа зона ", в ефира на.

" В идващите три години ще притеглим милиардни вложения... Идеята е, откакто България и Пловдив станаха забележими в целия свят в производството на електромобилността, умерено гледаме на вложител в региона на батериите, съхраняването на сила. Привлекли сме вложител, който да обезпечи възобновимата сила, която всеки един нов вложител в зоната желае - те ни слагат наложително изискване за възобновима сила на избрана цена, а ние също така им предлагаме биометан и водород в границите на три години. "

Производството на акумулатори ще бъде както за електрически автомобили, по този начин и за предпазване на сила за други цели, като огромно преимущество са опциите за преработване на акумулатори в района (в КЦМ Пловдив), сподели Панчев и добави, че става дума за интернационален вложител с присъединяване от Азия и Европа.

" В съществени договаряния сме с американска компания също. "

В коментар за оповестения в понеделник проект за нова икономическа зона в Доброславци, фокусирана върху автомобилния бранш, Панчев сподели, че за страната е значимо да има колкото се може повече сходни сполучливи начинания. Липсата на такава обособена зона е било поради метода на финансиране и осъществяване на сходни планове в България, добави той.

" Ставаме доста по-добре разпознаваеми, когато имаме повече оферти за вложителите. "

България съществено изостава като просвета и нововъведения и неналичието на добре развити практики за публично-частно партньорство не разрешава на бизнеса, общините и страната да работят дружно за реализирането на планове, които да притеглят повече вложители с по-висока придадена стойност, разяснява Панчев.

" Тракия икономическа зона " има оферти за възстановяване на професионалното обучение и основаването на фрагменти и основаването на помощна обществена инфраструктура, сподели Панчев.

В коментар за критериите за финансирането по ПВУ, Панчев сподели, че те би трябвало да разрешават средствата да се се усвояват за планове, които да притеглят вложители. Схемата за построяването на довеждащата инфраструктура на 100% от грантове би трябвало да се резервира, като ще е добре да има такова присъединяване и в енергийната сигурност на индустриалните паркове, добави той.

" Ако през последните двадесет години успяхме да притеглим повече от три милиарда евро вложения в индустриалната зона, в този момент нашата цел в удостоверение на (идеята) Европа да настигне Съединени американски щати и Азия за идващите пет години е да притеглим три до пет милиарда вложения. Тук факторът експедитивност и динамично развиване е доста значим. "

Държавите от Европейски Съюз би трябвало да бъдат по-гъвкави с помощта си за такива огромни вложения, като това е обвързвано и с по-гъвкавото законодателство, сподели Панчев.

" Понякога съумяваме да създадем законодателство, което мъчно преодоляваме, с цел да осигурим бързината за една инвестиция. "

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР