Трафикант на мигранти, причинил катастрофа с един загинал и двама

...
</TD
>Трафикант на мигранти, причинил катастрофа с един загинал и двама
Коментари Харесай

Трафикант на мигранти и трафикирани потънаха вдън земя

Трафикант на мигранти, предизвикал злополука с един умрял и двама ранени, както и трафикирани чужденци са потънали вдън земя. Така за повторно наказателното дело за пътното произшествие на Автомагистрала " Тракия " в землището на село Войводиново не съумя да започва и беше отсрочено за след месец, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Според обвинителния акт, подсъдимият египетски жител Абделсалам Абделфаттах Абделсалам Зард превозвал сирийски бежанци от региона на Харманли, които трябвало да закара в гр. София. Управлявал лек автомобил " Тойота Авенсис ", движейки се в посока изток-запад. Водачът нямал нужната дееспособност и седнал зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции. На  км 132+500 на автомагистралата в землището на Войводиново става злополука, при която умира един човек, а другите двама получават междинни телесни повреди. 

След пътното произшествие подсъдимият е отведен в специализираното заведение за чужденци в Бусманци. Единият потърпевш е настанен в лагера край Харманли, а другият, който е малолетно лице, при майка си в Стара Загора. Нито един от тримата обаче не е открит на тези места.

" За мен е необичайно по какъв начин тези непознати жители, които би трябвало да се намират под опеката на страната, не могат да бъдат открити. Ако не са напускали рамките на България, би трябвало да са някъде на територията тук " - сподели прокурорът по делото Петър Петров. По негово предложение съдът ще изиска спомагателна информация от  дирекция " Миграция " и " Български документи за идентичност " за адресните регистрации на чужденците, а от Гранична полиция - за задграничните им пътувания. При състояние, че лицата не са напускали страната, може да бъдат оповестени за национално търсене, а процесът против Зард да се организира в негово неявяване. Египтянинът е с мярка възбрана за овакантяване на страната.

Домът за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци е към Дирекция " Миграция " на Министерство на вътрешните работи. Съгласно закона там се настаняват единствено чужденци, които са обитавали нелегално в България и на които е издадена заповед за депортиране или заповед за експулсиране. Центърът е от затворен вид и хората в него нямат право да излизат свободно когато си пожелаят. 

Интересна детайлност е, че юристи от няколко разнообразни неправителствени организации посещават най-малко два пъти в седмицата лагера. Юрист на една от фондациите е изискал и надлежно получил заверено копие за мярката на подсъдимия египетски жител Абделсалам Абделфаттах Абделсалам Зард. Преписът от обвинителния акт, преведен на арабски език, обаче по този начин и не е стигнал до Зард, а съгласно българския закон документът би трябвало да му се връчи в 7-дневен период преди датата на делото. Следващото съвещание е планувано за 22 юни от 9 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР