Традиционно в пролетните месеци ОУ Васил Левски“ Пловдив организира Ден

...
</TD
>Традиционно в пролетните месеци ОУ Васил Левски“ Пловдив организира Ден
Коментари Харесай

Международни експерти по образованието черпят опит от пловдивско училище

Традиционно в пролетните месеци ОУ " Васил Левски “ Пловдив провежда Ден на отворените порти – събитие, при което входът е свободен за всички искащи да станат съпричастни с учебния му живот.

Целта на проявата е бъдещите първокласници и техните родители да опознаят учебната среда; децата да надникнат във вълшебния свят на знанието преди началото на новата образователна година, с цел да могат да се приспособяват по – елементарно. Тази година се чака събитието да бъде по -различно, още по - вълнуващо и наситено с страсти. Подробности за него споделя шефът на ОУ " Васил Левски “ – г – жа Гергана Петрова.

" Изграждането на едно учебно заведение и положителната му известност са резултат от екипна работа. Резултатите се демонстрират в положителната просветителна среда, опциите за образование посредством дейности и реализиране на междупредметни връзки; още - достиженията на учениците в национални и интернационалните участия, оценките на учителите в влиятелни просветителни състезания.

С грижовност, внимание и професионализъм работят всички педагози. Не инцидентно в годините затвърдихме позицията си на едно от най – мечтаните съществени учебни заведения в Пловдив. Доказателство за това е сериозният напор от искащи родители на първокласници и петокласници да запишат децата си при нас.

Щастлива съм да споделя, че тази година в Дните на отворени порти, учебното заведение ще посрещне специалисти по образованието и учители от Румъния. Те ще ни гостуват от 22 – ри до 25 - ти април в учебно заведение. Подготвили сме богата стратегия от открити уроци на учители както в утринните часове, по този начин и следобяд. Нямам подозрение, че екипът ми ще се показа на равнище. На 22 април от 10 ч. в учебния двор даваме старт на Дните на отворени порти “.

В допълнение на думите на директорката и елементи по организацията на румънските посетители, потърсихме и госпожа Калинка Русалова – ст. преподавател ГЦОУД/НЕ и ръководител на комисията за търсене и създаване на планове към учебното заведение.

" Повече от 9 година съм в тази комисия и в търсенето на нови планове и благоприятни условия за учебното заведение, срещнах освен сътрудници, само че и другари, с които продължаваме да си сътрудничим и до през днешния ден. С проф. Киприян Блаж - учебен контрольор по европейски планове и стратегии, окръг Тимишоара, от няколко месеца поддържаме преписка, с цел да уточним детайлностите към гостуването.

Групата, която ще посрещнем се състои от 4 просветителни специалиста и 5 учители. Обмяната на опит се реализира с помощта на стратегия " Еразъм “. Искам да отбележа, че със извоюваната акредитация /финансова помощ/ тези хора могат да отидат където си изискат на образование в Европа, само че избират да дойдат в нашето учебно заведение. И има защо “, споделя госпожа Русалова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР