Традиционният Коледен базар на Община Русе тази година е разположен

...
</TD
>Традиционният Коледен базар на Община Русе тази година е разположен
Коментари Харесай

Леден парк, базари и благотворителен рождественски фестивал са само част от коледните атракции в Русе

Традиционният Коледен базар на Община Русе тази година е ситуиран на ул. " Александровска “ пред Съдебната палата. 24 павилиона са разполагаем на русенци и посетители на града, искащи да си закупят коледни артикули. Местната администрация е предоставила на сдружения с нестопанска цел и 4 павилиона за благотворителна активност. В тях могат да бъдат закупени ръчно направени произведения за благотворителни цели. Решението за тяхното разполагане е на Общинския съвет, като отдаването им е безплатно. Две заведения оферират и вкусни месни деликатеси и питиета, оповестяват от общината.

" Леден парк “ чака русенци на Ларгото пред Държавна опера – Русе. Пред Ледената пързалка искащите могат да опитат сладки произведения, скара и греяно вино, както и да се включат в занимателни игри за дребни и огромни.

Пред паметника на Стефан Караджа в Русе бе открит и благотворителният рождественски фестивал " Светлина в мрака “. Събитието се провежда благодарение на Община Русе от сдруженията " СъГраждани “, " Новият Русе — Русчук.БГ “, " Градоред “, фондация  " Колективът “ и партньорски организации.

В особено проектираните и създадени за задачата къщички от еко материали търговци производители и създатели ще оферират своите артикули от епоксидна смола, ръчно направени кукли, илюстрации, ръчни плетива, коледни играчки от филц, албуми, произведения на коледна тема, рамки, бижута от полимерна глина и сребро, бижута, чаши, тениски и други

Организаторите са планували богата и разнообразна стратегия, в която ще се включат голям брой реализатори.

Община Русе поддържа концепцията за " Светлина в мрака “, като подготовката на събитието стартира още напролет с избора на локация. Предвид благотворителния темперамент на фестивала, всички действия, за които е спомогнала локалната администрация, са безплатни.

Фестивалът ще продължи до 31 декември.

Във фоайето на Доходното здание бе открит и Благотворителен коледен базар. В самодейността се включват 6 русенски обществени услуги - Дом за пълнолетни лица с физически увреждания " Милосърдие ", Сдружение с нестопанска цел " Еквилибриум “, Сдружение " Дете и пространство “, Сдружение " Рализ – Бализ “, Сдружение " Трета възраст “ и Сдружение " Център за къса терапия и решения “. Продаваните произведения са дело на самите консуматори по време трудотерапевтичните им действия.  Желаещите могат да закупят коледна декорация, картички, ръчно направени сапуни, играчки, лакомства и други. Приходите от тях ще се употребяват за потребностите на обществените услуги.

Коледният базар ще остане в Доходното здание до четвъртък в това число.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР