ТексТейлър Експо 2023“ развива и надгражда, обогатява и допълва предходните

...
</TD
>ТексТейлър Експо 2023“ развива и надгражда, обогатява и допълва предходните
Коментари Харесай

Три дни Международен панаир Пловдив е средище на модата и красотата

" ТексТейлър Експо 2023 “ развива и надгражда, обогатява и добавя предходните издания. За нас е чест да посрещнем нови компании от 9 страни. Радваме се, че одобрени марки и международни марки още веднъж са наши изложителите. Очертава се един същински празник, тъй като в идващите три дни Международен панаир Пловдив ще бъде средище на модата и хубостта. ". Това сподели при откриването на Международното ревю за текстил и мода основният шеф на Панаира доцент доктор Иван Соколов.

Четвърто издание на " ТексТайлор Експо “ притегля 62 компании от България, Германия, Гърция, Индия, Испания, Италия, Китай, Полша и Турция. Доц. Соколов посочи, че събитието е феномен в българското панаирно дело и благодари на сътрудниците в организацията му - " СПЕКС “ ООД и Българска асоциация за текстил, облекло и кожи.

Той подчертава върху изключителния принос на надарения и световнопризнат български дизайнер, стилист, създател и учител доцент Иван Донев. " Неговата вдъхновяваща сила трансформира " ТексТейлор Експо “ в блестяща платформа, която събира гении в модата със започващи гении “, акцентира Иван Соколов.

" Моята задача е да оказвам помощ на младите изобретателни хора в тяхното кариерно пътешестване “, сподели в приветствието си към участниците в ревюто креативният шеф на просветителната работилница CreativeLab by Ivan Donev и състезанието за млади дизайнери Tailor your mind.

Той с горделивост заяви, че двете начинания са пораснали за последната година и сигурно ще се развиват още. " Имаме нови учебни заведения за мода, 12 старт-ъп зони с 54 претенденти и един извънреден гост-лектор в лицето на проф. Лаура Бруфани – учител в най-старата академия за висша мода и разработване на костюми " Коефия “ – Рим “, уточни Иван Донев.

Той оповести, че един от осемте финалисти в състезанието за млади дизайнери ще получи и огромната премия – едногодишно образование в Академията КОЕФИЯ. " Вратите, които отваряме през днешния ден за младите гении, са обещаващо бъдеще за българска мода “, съобщи уверено българинът с 29 оценки от международните фешън сцени.

" Секторът сподели, че е резистентен, даже и по време на рецесии “, сподели заместник-министърът по стопанска система Ивайло Шотев. По думите му в него са заети към 80 000 българи, чиято активност образува близо 2% от българския износ. " Министерството поставя всички старания да притегля фрагменти, които да способстват за развиването на тази промишленост “, акцентира заместник-министърът, преди да пожелае триумф и нови клиенти на изложителите.

В формалното разкриване на " ТексТейлър Експо 2023 “ участваха регионалният шеф доктор инж., проф. Лаура Бруфани, господин Йордан Беловодски – изпълнителен шеф на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК), Иван Пейков – шеф на " СПЕКС “ ООД, представители на браншови съюзи и сътрудници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР