Тази вечер от 19 часа в Голяма зала на Доходно

...
</TD
>Тази вечер от 19 часа в Голяма зала на Доходно
Коментари Харесай

Светлин Русев дава старта на Мартенски музикални дни в Русе

Тази вечер от 19 часа в Голяма зала на Доходно здание ще бъде сложено началото на 63. МФ " Мартенски музикални дни “. Малко по-рано, от 18 часа, ще бъде открита и изложбата на Таня и Георги Пасеви " Кръговрата на квадрата “, която ще даде старт на богата културна стратегия на фестивала, оповестяват от пресцентъра на общината.

В първата фестивална вечер ще се състои концертът рецитал на световоноизвестния цигулар и любим на публиката, Светлин Русев.

" Отговорността е голяма “, показа музикантът и не скри вълнението си от това да открие тазгодишното издание на фестивала. Харизматичният русенец съобщи, че тазвечерните осъществявания ще посвети в памет на умрелия на 13 март Български Патриарх Неофит.

По проект довечера Русев трябваще да си партнира на сцената с фамозната корейска пианистка Йоръм Сон, само че смяната се наложи в последните часове, защото тя е болна.

В Русе обаче към този момент е украинският виолончелист и лауреат на фамозния Международен конкурс " Кралица Елизабет “ – Брюксел Алексей Шадрин, който ще партнира на Русев в утрешния концерт " Гласове “. Заедно с тях от 19 часа на сцената ще излезе и надарената френска пианистка Елена Розанова.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР